Вижте с какво може да изненадате всяка зодия - като сготвите любимите им ястия според астрологията:

ОВЕН
Слабото място на Овена е главата, затова на вас, родените в знака ви е необходима храна, която поддържа мозъчните клетки. Полезни са пшеничените кълнове, бобовите култури, зеле, моркови, цвекло, ряпа, грах, орехови ядки, фъстъци, банани, цитрусови плодове. Не пропускайте да си хапвате и месо, поне веднъж седмично, а също риба, яйца, ръжен хляб.

Свинско месо с кисело зеле
за 6 порции
1 кг. свинско месо - по желание врат или гърди, 1,5 кг. кисело зеле, 2 сухи чушки, червен пипер - 1 с. л., черен пипер - 10 зърна, дафинов лист - 2 броя, олио 150 гр., малко сол на вкус, може да солите и след като ястието е готово.
Приготвяне: Месото се нарязва на 6 еднакви големи парчета или на 12 по-малки по ваше желание, важното е да има еднакъв брой за всяка порция. В дълбок глинен съд сипвате половината от олиото /75 гр./ Разпределяте пласт от киселото зеле, на този първи пласт слагате сушените чушки - нарязани на парчета. След това поръсвате с червения пипер, слагате няколко зърна от черния пипер и един дафинов лист. Слагате пласт месо. След това повтаряте в същия ред, като започвате отново от пласт зеле. Ако глинения съд е с голям диаметър, пластовете са два и третия е от кисело зеле, ако е с по-малък - пластовете са три, като отново последния е от кисело зеле. Доливате гореща вода, за да покрие и слагате капак. Поставяте гърнето във фурната и печете на 200 градуса около 2 часа. Може да се наложи да долеете още вода, затова е добре да проверявате ястието на всеки 20 минути от завирането на водата.


 

ТЕЛЕЦ
Телецът се слави с добър апетит. За да сте здрави и да не преяждате дъвчете добре храната и ще сте във форма. Склонни сте към напълняване, затова е добре да се откажете от тлъстото месо, мазнините и лютите подправки, които засилват апетита. Полезни за вас са карфиола, морковите, цвеклото, плодовете, орехови ядки и бадеми, говеждо месо, сирене, картофи, зеле, тиква. Добре ви се отразяват червените меса, птичето месо, яйцата, морските деликатеси, бобовите храни, шоколада.

Свински пържоли със сос
за 6 порции
Свински котлети - може и свинско бон-филе - 1,5 кг., гъби бланширани - 500 гр., половин връзка магданоз, ако е пресен или 2 супени лъжици, ако е изсушен, 2 сл. брашно, 100 мл. олио, черен пипер - млян 1 кафена лъжичка, 100 мл. бяло вино, дафинов лист 1 бр., сол на вкус.
Котлетите се начукват с дървено чукче, овкусяват се със солта и черния пипер, може и с подправка за свинско месо, леко се овалват в брашно и се запържват до зачервяване в загрятото олио. Подреждате в дълбока йенска или керамична тава. В мазнината от пържолите запържвате брашното и добавяте бульона от бланшираните гьби,, бъркате да не стане на бучки брашното, добавяте бялото вино и 500 мл. гореща вода, разбивате с телена бъркалка, а след това добавяте черния пипер и 1 дафинов лист. Изчаквате соса да кипне, добавяте сол на вкус и заливате пържолите, а отгоре поръсвате с нарязания или сушен магданоз. Върху тях нареждате нарязаните гъби, покривате с алуминиево фолио и печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна не повече от 40 минути. За гарнитура пригответе задушен ориз или домашно приготвено картофено пюре.


 

БЛИЗНАЦИ
При вас, родените в Близнаци на първо място в менюто ви трябва да има храни, повишаващи нивото на вашия хемоглобин. Добре ви се отразяват граха, боба, патладжаните, картофите, крушите, маслините, орехите, месо - предимно печено, пилешкото е за предпочитане пред червеното месо, сирене, мляко яйца, гъби, чесън, хляб.

Пилешки гърди с ананас
за 6 порции
3 броя пилешки гърди, 100 гр. брашно, подправка за пиле, 100 мл. олио, шайби ананас от компот - 2 кутии, 50 гр. масло.
Разполовявате пилешките гърди нарязвате ги на тънки филиики, поръсвате ги с подправката за пиле, овалвате ги в брашно и запържвате до златисто оцветяване в предварително загрятата мазнина. Подреждате в йенска тавичка с капак ред от филето, върху всяко парче слагате щайба ананас, в средата на шайбата слагате малко парченце масло. Подреждате следващия ред. Накрая добавяте  сока от компота.  Покривате с капака или ако нямате капак, с алуминиево фолио. Слагате в предварително загрята фурна на 200 градуса, оставяте течността да кипне и маслото да се разтопи, качвате тавичката на скара на средно ниво във фурната и намалявате на 60 градуса. Оставяте ястието да се задушава в продължение на два часа. Сервирате с гарнитура картофено пюре или ориз с гъби, към който пожелание може да добавите и куркума.


 

РАК
Много от вас, представителите на Рака са гастрономи, но заради повишената чувствителност на жлъчката, стомаха и бъбреците е добре да внимавате с какво се храните. Полезни за вас са киселото мляко, рибата, всеки ден - супа, но не бива да прекалявате с киселите плодове. Можете да се храните с месо, всички видове - печено или варено, яйца, хляб, боб, морски деликатеси - но с тях внимавайте, защото при жлъчни проблеми може да ви споходи хронична алергия. Хапвайте си цитрусови плодове и мед.

Свински пържоли с гъби
за 6 порции
6 свински пържоли, 2 глави лук, 150 гр. чушки, 150 гр. гъби, 200 гр. картофи, 2 с.л. брашно, 100 гр. олио, 1 ч.л. червен пипер или подправка за свинско месо, 1 дафинов лист и сол на вкус.
Пържолите се начукват, овалват се в подправката и брашното и леко се запържват до златисто в загрятото олио. В същата или за вас е по-добре да е в нова мазнина задушавате нарязаните лук, гъби и чушки, добавяте червения пипер и дафиновия лист и заливате с топла вода. Изчаквате да кипне. Поставяте пържолите в керамична тавичка за печене, заливате ги със сместа, отгоре поставя обелените и нарязани на тънки филийки картофи и печете в загрята фурна на 180 градуса докато картофите омекнат и се зачервят.


ЛЪВ
Всички вие, родени в Лъв, не умеете да се владеете, когато седнете на масата и често си докарвате наднормено тегло. Ето защо ви съвсем да изключите мазните храни, тъмното месо, сладкишите и шоколада. За сърцето се нуждаете от калии. Хапвайте си маслини, картофи, патладжани, лук, чесън, какао, яйца, и най-вече жълтък,  полезни за вас са ябълките, рибата, говеждо - печено, тиквата, цитрусовите плодове, сливите, гроздето.

Руло с кайма и спанак
за 6 порции
500 гр. свинска кайма, подправка за кайма, 1 глава лук, 1 яйце, 300 гр. спанак, 1 морков, 2 скилидки чесън, 100 гр. сирене, малко сол, черен пипер  и олио.
Каймата се омесва с подправката за свинско месо, черен пипер, сол, ситно нарязания лук, магданоза и яйцето.  Задушавате спанака с настъргания морков и счукания чесън,  оставяте да се изпари водата и натрошавате сиренето. На лист правоъгълно алуминиево фолио разстилате каймата с дебелина 1 см., отгоре изсипвате спаначената плънка, увивате на руло притискате краищата и слагате в намаслена тавичка. Печете в умерена фурна до златисто.