.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Средиземноморската диета е най-добрата за 2019 г.

Евгений Милов | преди 36 седмици
Средиземноморска диета
Снимка: iStock
Забравете за кето диетата

Всяка година U.S. News & World Report класира най-добрите диети за настоящата година, като средиземноморската диета печели първото място за 2019 г.

Средиземноморската диета е богата на пресни плодове и зеленчуци, с ниско съдържание на червено месо и захар и позволява умерената консумация на вино. Хранителният режим може да спомогне за загуба на наднормено тегло, сърдечното здраве и превенция на диабета.

За да определят най-добрата диета, екип от диетолози и специалисти по диабета, сърдечното здраве и отслабването са анализирали 41 диети, включително все по-популярната кетогенна диета, известна като кето диета.

Средиземноморската диета се нарежда на първо място в няколко категории, включително за най-полезна диета за сърцето и най-добрата растителна диета.

За разлика от силно ограничителните диети - като кето диетата или диетата на Аткинс - средиземноморската диета е балансирана и позволява на хората да ядат голямо разнообразие от храни в умерени количества. Диетата е безопасна за повечето хора, включително за деца и възрастни хора.

Средиземноморската диета включва пълнозърнести храни, пресни плодове, зеленчуци и салати, ядки, бобови култури, зехтин и сьомга, като има разнообразни ползи за здравето.

Средиземноморска диета e един от най-здравословните хранителни режими, като повече за ползите й можете да намерите тук.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?