.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

ГЕНЕРАТОР за дизайн, иновация, култура и креативност в София

Евгений Милов | преди 2 години
Power of Making
Снимка: Power of Making
Лекция на Даниел Чарни открива поредицата събития "Design Is"

С лекция на световно признатия съвременен дизайнер, куратор, творчески консултант и преподавател по дизайн Даниел Чарни откриват Центъра за дизайн, иновации, култура и креативност ГЕНЕРАТОР в София. Името на Чарни се свърза с проекти за институции като Royal College of Arts, новия Design Museum, Victoria and Albert Museum и The Aram Gallery в Лондон.

Срещата на българската публика с Чарни е от 19 ч. на 18 юли в ГЕНЕРАТОР на столичния бул. "Черни връх" 47.

Даниел Чарни е съосновател и директор е на "Fixperts" - платформа, която помага за изграждането на следващото поколение дизайнери, инженери, технолози, артисти, мечтатели и агенти на промяната. "Fixperts" решава социални проблеми и подобрява качеството на живот на хората, чрез поправяне на продукти за ежедневието им предмети, а не с подмяната им. Програмата се прилага в над 20 държави - в учебните програми на университети и училища, в компании и институции. 

Даниел Чарни
Даниел Чарни

Чарни е и креативен директор на платформата "From Now On", която помага на организации, институции и хора, свързани с изкуството и креативността, да дефинират визията за бъдещето си и привличането на нови публики. Между 2002 и 2010 година е главен куратор на една от най-известните галерии за нов и експериментален дизайн - The Aram Gallery.

Сред проектите на Чарни е една от най-популярните изложби на Victoria and Albert Museum - "Power of Making" през 2011 г., която привлича впечатляващите 320 000 посетители. Чарни преподава дизайн от 20 години, като между 1998 и 2012 оглавява Департамента по продуктов дизайн в "Royal College of Art" и е професор по дизайн в "Kingston University" в Англия. 

Гостуването на Даниел Чарни в София е част от "Design Is" - серия от публични срещи с уважавани международни имена-новатори в дизайна. Форматът на ГЕНЕРАТОР има за цел да разкрие разнообразните аспекти на дисциплината и тяхното приложение за по-качествен живот. Чрез лекции, изложби и работилници публиката ще има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. 

"Фокус на ГЕНЕРАТОР като пространство и екип е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро", казват създателите на единственото по рода си място в България. "Дизайн подходът добива нов смисъл и роля във времената на трансформация. ГЕНЕРАТОР е място за експерименти, колаборации и интелектуално стимулиране. Ще търсим практически решения чрез приложна креативност, а в центъра на подхода ни ще бъде винаги човекът". 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?