Целувки с лешници

Продукти:
150 г лешници
4 яйца
300 г пудра захар
1 лимон

Ядките препичаме 20 минути в слаба фурна, след което ги счукваме. Разбиваме белтъците със захарта, след което прибавяме ядките и настърганата кора от лимона. Разбъркваме добре и с чаена лъжичка изсипваме сместа на малки разстояния в тава, застлана с пергаментова хартия. Печем в слаба фурна. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат и едва тогава ги отделяме от хартията.

Кокосови целувки

Продукти за 15 броя:
225 г кокосови стърготини
120 г пудра захар
2 белтъка
1 ванилия

Разбийте белтъците заедно със захарта. При постоянно биене прибавете на части кокосовите стърготини. Когато се получи хомогенна смес, ръснете ванилията и разбъркайте внимателно. С чаена лъжичка гребвайте от целувчената смес и подреждайте пирамидките върху намаслена хартия за печене, като оставяте място между тях. Сложете тавичката в предварително затоплена на 150 градуса фурна и печете около 15 минути до порозовяване. Извадете съда от печката и оставете кокосовите целувки да изстинат на стайна температура. След това ги отделете внимателно с шпатула и ги подредете в поднос за сладки.

Ягодови целувки

Продукти:
2 белтъка
75 г пудра захар
½ с.л. царевично брашно
½ с.л. лимонов сок
½ пакетче ванилия
няколко капки розова или червена сладкарска боя
6-7 с.л. сладко от ягоди (или малини)
150 мл сметана, разбита до мека пяна

Загрейте предварително фурната до 140 градуса. Разбийте белтъците до пяна, добавете половината пудра захар и продължете да биете още няколко минути. Прибавете останалата захар, царевичното брашно, лимоновия сок и ванилията. Разбивайте сместа до получаването на гладка кремообразна маса. Разделете микса на две части и оцветете едната със сладкарската боя. Подгответе огнеупорна тава, покрита с хартия за печене и поръсете леко с олио. Изсипете първата част от сместа в шприц с гладък накрайник и направете малки гладки целувчици в тавата. Оставяйте достатъчно разстояние между тях, за да не залепнат при печенето. Повторете същото и с втората част от белтъчената смес. Печете ок. 30 минути или до втвърдяване на външната част, но без да има потъмняване. Изключете фурната, но я отворете леко и оставете целувките да изстиват вътре. След пълното изстиване на сладките внимателно ги отстранете от хартията. Намажете белите целувки с малко сметана, а розовите – с тънък слой сладко и залепете една до друга.

Бадемови целувки

Продукти:
300 г сурови бадеми
4 белтъка
4 с.л. нишесте
300 г захар
настъргана кора на 1 лимон
2-3 капки жълта сладкарска боя

Разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг и постепенно добавяйте захарта без 1 с.л. Разбъркайте лимоновата кора и нишестето. Смелете бадемите на пясък заедно с 1 с.л. захар. Прибавете бадемовата смес към белтъците заедно с жълтата сладкарска боя. Разбийте с миксер за кратко. Застелете тава с хартия за печене и оформете отгоре целувки. Сложете да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до лек златист цвят.


 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement