Достатъчно е човек да промени своите мисли и бързо ще види как се изменят и материалните условия в живота му. Осъзнайте важността на това, за което мислите. "Нашият живот е това, което ние мислим за него.” Тези думи се приписват на великия философ Марк Аврелий, управлявал Римската империя. Ако присъстват в съзнанието ви мисли за страх, ще сте страхливи . Ако мислите за болести, закономерно е да се разболеете. 

Личното ви отношение към живота с мисли за щастие, ще привлече съответно към вас щастливи изживявания. Ако сте от постоянно оплакващите се хора, вероятно лошото няма да ви отмине, защото всеки е именно това, което мисли.

Животът не е толкова примитивен, но положителната нагласа помага. Човек притегля към себе си това, което е той самият. Богатото въображение и смелите идеи се раждат в ума на човек, който има силите и характера да ги осъществи.

Придобийте власт над себе си като започнете да осъзнавате, контролирате и управлявате своите мисли, думи и действия.

Овладявайте желанията си, за да може да се приспособите към изискванията на живота. Например : хранете се правилно, почивайте си, не си нанасяйте вреда върху организма с цигари, алкохол, преумора и безсъние.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Преобразете живота си с решения за любезно поведение, говорене с тих, почтителен глас, въздържание от критични забележки към околните и резултатите за по-добър живот няма да закъснеят. Не се страхувайте да бъдете щастливи.