Днес ви запознаваме с последния от участниците в проекта "Черно на бяло", който е посветен на профилактиката на черния дроб. Шест обичани и уважавани лица от различни професионални области открехват вратата на личния си свят и говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество. 

Снимка: tripleeye.bg

28% от българите познават някой, който има проблем с черния дроб. Най-вероятно цифрата е много по-голяма, защото повечето хора никога не са се преглеждали, а когато черият дроб заболи, вече е късно. Оказава се, че един от известните ни спортисти е имал проблем с черния дроб. Когато е на 14 г., лекарите не са му давали големи шансове за живот заради диагноза вирусен хепатит B. Той обаче решава, че ще живее.

Весо Овчаров е парапланерист. Има два световни рекорда – по акробатичен парапланеризъм и за най-голям брой последователни превъртания във въздуха – 613. Весо е един от десетте човека в света, които са се научили първи да правят тази фигура, първоначално немислима в парапланеризма. Нещо повече - създава нова дисциплина, която съчетава акробатика (изпълнение на фигури) и крос кънтри (полет на дълго разстояние), наречена акро крос.

"Високото беше един от най-големите ми страхове. Не можех да погледна от балкона надолу до почти тийнейджърска възраст", признава той.

"Проблемите в живота са едни от най-силните уроци и това, което ще те накара да се изправиш", категоричен е Весо и допълва: "Откриваме щастието всеки ден, но пътят към него е краткроен, не е постоянен. Щастието е да се влюбиш в нещо и да има с кого да го споделиш".

Целия разговор гледайте във видеото:

Още видеа по темата: