Скоро ме впечатли отговорът на красива жена, че най-скъпото нейно бижу е усмивката й. Всеки от нас притежава този безценен накит - усмивката. Нека да се накичваме по-често с него. Сама по себе си

усмивката ни пренастройва към  бодрост и самоувереност.

Разбирам, че е трудно да се върви с ведра усмивка срещу множество критични, угрижени, твърди  и много сериозни хора. Не е лесно. Понякога се случва със съкрушителни коментари да ни лишават от нея. На мен са ми задавали въпроса: „Е, всичко ли ти е наред, че си се усмихнала?”.  Отговорът ми е беше отново с усмивка. Всеки от нас има силата да се усмихва на познатите и непознати, които среща, т.е. да им подарява своето благоразположение и одобрение.

Усмхнатият човек без капка изпитателна критичност в погледа си изразява своето човеколюбие

Това е само психологическата страна на чаровната усмивка.

Когато с годините или по рождение човек е с липсващи зъби или крива захапка, усмивката няма как да бъде красива. Тогава идват на помощ

стоматолозите, които в наши дни могат да правят чудеса.

Те могат да върнат самочувствието на човек, така че той да започне да се усмихва без страх  как ще изглежда. Освен корекции, които ортодонтите могат да направят, съществуват и множество средства, с които се избелват зъбите, премахва се зъбния камък и се поддържа добра устна хигиена.

Само грейналото в усмивка лице може да символизира красота и любов към живота

и близките не само върху  женското, но и върху мъжкото лице. Завършвам с цитат от книгата на Николай Макрица, преведена от руски преди 6 години: „Усмихвайте се, дами и господа, усмихвайте се, въпреки всичко”.