Общо осем медала - 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови, спечелиха българските художествени гимнастички на Световната купа в Баку. Българките взеха всички 3 златни отличия в многобоя и на финалите на отделните уреди. Боряна Калейн е първа на лента, а Катрин Тасева, за която това е последна изява като гимнастичка, се нареди трета на лента и пета на обръч.

"Много добра игра на Боряна и Катрин. Все още не успяват да направят всичките си заложени елементи, но със сериозна работа ще успеят. Поздравления за състезателки, треньори Бранимира Маркова, Весела Димитрова, Мариана Памукова, екип и съдия Филипа Филипова! Много работа ни чака! Много!" - написа амбициозната Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Българският химн звуча в чест на Боряна Калейн, която взе златото на лента с оценка 24.300 точки. За страхотното си изпълнение на бухалки пък получи сребърен медал. В първите два финала при жените тя спечели бронз на топка.

Катрин Тасева излезе с последен стартов номер на финала на лента и се пребори за бронза. Тя се нареди и пета на обръч.

"Моята последна изява, като гимнастичка в Баку завърши с медал! Благодаря!" - написа тя в Инстаграма си. 

Любопитен факт бе, че по време на награждаването медалите стигаха до състезателките, носени от дронове. При ансамблите отличията бяха разделни на два дрона.