Откровена, щура, общителна. Ако искате да я впечатлите, забравете за празните приказки. Мадлен Радуканова е пряма и точна и очаква абсолютно същото в замяна. Дъщеря на един от най-известните български футболисти - Милен Радуканов, на едва 20 години тя вече се е откъснала от славата на баща си и сияе дори по-силно. Мадлен е огън! Не само на килима, но и извън него. С темпераментен характер, тя може да е душата на компанията и да се смее с глас, но няма и за миг да се поколебае да ви каже всичко в очите, ако види проблем.

Следете изявите на Мадлен и момичетата от ансамбъла на Световната купа по художествена гимнастика в София. Гледайте турнира от 26 до 28 март пряко по RING, bTV, платформата VOYO.BG и сайта btvnovinite.bg.

За контрола върху огъня от емоции, за детската мечта да задминеш татко, за разочарованията и израстването след тях, за способността да си напълно щастлив със себе си и забавната страна на живота... Мадлен не се колебае да разкрие чaстичка от онази симпатична, щура девойка, която няма да видите на интервюта след състезание.

"Когато бяхме малки, когато баща ми беше треньор на ЦСКА, ходехме на почти всички мачове. И аз, и мама, и сестра ми, много го подкрепяхме и много се радвахме за всяка победа. Спомням си един мач, беше за Купата на България, те я спечелиха и слязохме долу на стадиона със сестра ми. Беше много емоционално и тогава си казах, че искам един ден и аз да надмина неговите успехи и да ми се радват и на мен така", казва Мадлен.

Десет години след онази славна за Радуканов победа над "Славия", донесла Kупата на България за ЦСКА, той постига по-голям триумф - става свидетел на това как дъщеря му задминава успехите му и се превръща в мечтаната самостоятелна, успешна личност.

"Той винаги ми е казвал, че страшно много се гордее с мен, с това, че пораствам с всяка една година и той го вижда. С това, че надминавам неговите успехи. Той е доста емоционален. Аз също съм такава, но той не може да ни гледа на състезания, много се притеснява. Доста е строг. Понякога се държи като треньор с мен. Като му разказвам какво се случва с госпожата в залата, за тренировките, как ми се е скарала за нещо, той винаги я защитава", разкрива гимнастичката.

"Доста сме близки. Споделям му, обичам да прекарваме време заедно и ми е много приятно, когато съм със семейството си... Но за гаджета не му споделям. Не знам как ще реагира, винаги съм под стрес, когато става въпрос за някое момче", допълва тя. За тези теми, за успокоение и упование, Мадлен разчита на съвети от майка си и сестра си.

"Мама винаги ме е успокоявала. Когато се прибера вкъщи и разказвам как са минали тренировките и нещо се оплаквам, плача, тя винаги ме успокоява, винаги ми дава правилни съвети и ми помага", казва тя.

Преди половин година Мадлен заживява сама, отделно от родителите си. Разкрива, че сега ѝ е доста по-спокойно и няма нищо против от време на време да остава сама. Тя не се нуждае задължително от половинка, за да е щастлива.

"Любовта за мен е вярност, отдаденост, уважение и отношение. Мисля, че всяко нещо се случва с причина, всяко зло за добро. В момента мисля, че съм пораснала на тази тема и съм доста по-щастлива", разкрива гимнастичката.

Мадлен никога не е губила едно свое качество - да бъде искрена и да не спестява нищо на човека срещу себе си. 

"Мисля, че е предимство. Винаги казвам нещата, които мисля, които искам и не ме интересува въобще хората отсреща как ще реагират - дали ще ми се разсърдят, или не. Предпочитам да съм искрена, мисля, че това е много по-хубаво, отколкото да лъжеш един човек в очите и да не му казваш нещата, които реално мислиш за него", категорична е Радуканова.

Вижте какво още сподели Мадлен Радуканова във видеото в сайта на bTV Новините.