Отговорна, лъчезарна, добра. За скромните си 22 години Лаура Траатс - гимнастичката от националния ансамбъл, ще ви изненада. Тя е мъдра и будна, подредена, както в действията, така и в мислите си, и напълно наясно с целите в живота си. Има интереси в неподозирани сфери, а личността ѝ е пъстра и силна, точно колкото името ѝ, което е различното за нашите географски ширини. Лаура не парадира с нито едно свое качество. Не може да скрие единствено усмивката. А тя не е оръжие, защото Лаура не воюва. Като слънчев лъч тя просто може да разтопи всеки лед... с добрина.

Ще може да се уверите в това по време на Световната купа по художествена гимнастика, която от 26 до 28 март ще може да гледате пряко по RING, bTV, платформата VOYO.BG и сайта btvnovinite.bg.

"Името Лаура означава победа и сила. Произлиза от лаврово дърво, от което е изработен лавровият венец, венецът на победата. В Римската империя са награждавали победителите с лавров венец. В живота бих казала, че съм силна личност, имам някои силни качества. Мисля, че е рано да кажа дали съм победител в живота, но се чувствам като такъв с това, което имам", разказва тя.

"Дава ти сила и криле, когато знаеш, че има хора, които стоят непрестанно зад теб. Фамилията ми е холандска, тъй като баща ми е холандец. Вкъщи си говорим само на български език. Семейството ми са едни страхотни хора, много спокойни. Наистина сме много сплотено семейство", разказва гимнастичката за семейството си, което ѝ оказва най-голяма подкрепа по пътя към победите.

"Никога не съм усещала някакви болни амбиции на родителите ми. За баща ми преди всичко най-важното нещо е аз да съм добре, а майка ми още от малка ми казваше: "Лаури, в залата не се напъвай много. Ако видиш, че бухалка лети към теб, си пазиш главата и бягаш, да не те удари". Благодарение на това, аз знам, че правя всяко нещо за себе си. Във всички тежки моменти, когато знам, че го правя, защото аз го искам, а не защото някой друг ме кара, това осмисля целия процес", разкрива тя.

Лаура открива своята половинка Мартин в... детската градина. "Бяхме гаджета в детската градина. Детска любов, която обаче се оказа доста истинска. След това не бяхме в едно училище, пътищата ни се разделиха. И впоследствие той реши да ми пише. Разбрахме се да излезем, просто да се видим като стари приятели, но любовта отново пламна. Вече повече от две години сме заедно и мисля, че това е само началото", казва тя.

Именно Мартин е един от любимите събеседници, с които Лаура обича да си говори за нещата от живота, за смисъла на съществуването, за любовта, мечтите, копнежите и надеждите. Лаура със сигурност вярва в едно – нищо не може да си съперничи с добротата.

"Това е най-човешкото качество. Мисля, че това да имаш голямо сърце е най-важното нещо. Добротата се изразява в това да искаш другите хора също да са добре, да им помагаш, да си всеотдаен. Щастието на другите носи щастие и за мен", категорична е Траатс.

Вижте какво още сподели Лаура Траатс във видеото в сайта на bTV Новините.