Световната купа по художествена гимнастика се завръща в София, която от 26 до 28 март ще може да гледате пряко по RING, bTV, платформата VOYO.BG и сайта btvnovinite.bg! А тази седмица спортният журналист на bTV Флорина Иванова ще ни покаже момичетата от  ансамбъла по художествена гимнастика в поредица от репортажи "Различните 5". Всеки ден от понеделник  до петък ще виждаме едно от "Златните момичета" в нетипична светлина.

Енергична, упорита и креативна - като такава се определя Симона Дянкова, капитан на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Родена във Варна през 1994 г., тя е детето на морето. За житейските бури, за слънчевите дни, за енергията, упоритостта и креативността – Симона Дянкова говори откровено и ни допуска до личния си свят извън гимнастиката, без пудра по думите - лично и истинско. 

"Израснала съм в нормално семейство. Имам по-малка сестра, казва се Полина. Когато бях на 10 години, баща ми почина и се наложи да останем само аз, сестра ми и мама. Със сигурност това те прави това по-силен. Наистина много се възхищавам на майка ми, която ни отгледа абсолютно сама и не ни е лишила от абсолютно нищо. Сега си давам сметка колко й е било трудно. И ѝ благодаря. Тя е човекът, който всъщност ме записа на гимнастика. Тя е човекът, който всичките пъти, когато исках да прекратявам, ме връщаше пак в залата. Наистина огромна подкрепа и много ми помага", разказва Симона.

"Аз от малка съм доста палаво дете, доста често ходих в болниците да ме шият, да ме лепят, доста палава бях. Не съм се променила много от една страна, отново ми идват постоянно някакви щури идеи, но определено съм станала доста по-отговорна и по-хладнокръвна, тъй като не позволявам вече до такава степен да ми влияят някакви неща, които така или иначе нищо не мога да променя. Най-много може да ме ядоса несправедливостта", казва Симона.

"Най-голямата ми опора е моят приятел, с когото сме от седем години. Той е човекът, на когото си изкарвам всичко, когато денят не е минал много добре. Той също е бил спортист. Разбира ме, много ме подкрепя и е моето семейство в София. Той е човекът, на когото си изкарвам всичко, когато денят ми не е минал много добре. Общо взето той го обира, за което му се извинявам", разкрива тя.

"В залата по принцип съм много сериозна, но извън нея съм доста по-щура, давам воля на емоциите си", казва тя.

"Винаги съм искал да бъда актриса. Често приятелите ми казват: "Ти си за актриса, объркала си професията". Но не мога да кажа, че имам нямакви актьорски заложби", споделя тя.

Друга нейна страст е модата - именно капитанът на тима има основен принос за стилната визия на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Вижте какво още сподели Симона Дянкова във видеото горе, както и в сайта на bTV Новините.