Боряна Калейн спечели четири медала на турнира по художествена гимнастика Гран при на Москва. На бухалки тя пребори домакините от Русия и взе златото след много силна композиция. Зад себе си Калейн остави двете обичайни фаворитки - сестрите Арина и Дина Аверини.

Освен златен медал, гимнастичката получи и сребърно отличие за съчетанието си с лента, както и с два бронзови медала - на топка и обръч.

"Аз реално започнах на 6 години да се занимавам с този спорт. Това не са просто едни медали. Те са наградата за моя положен труд до момента", сподели Калейн в студиото на "Тази сутрин".

Относно представянето си в Москва тя коментира, че е било много емоционално: "Цяла година нямаше достатъчно прояви за нас. Беше уникална атмосфера, залата бе пълна на 50%. Затова смятам, че се представих толкова добре, тъй като публиката ме зарежда."

Споделя, че за нея е предизвикателство да накара хората да я харесват и да започнат да я аплодират.

"Това много ми харесва - когато съм в чужбина и видя, че започват да ме подкрепят точно както подкрепят и техните си гимнастички. Сега ми скандираха и името след един от финалите."

Тя благодари на треньорката си Марияна Памукова, която я "държи здраво стъпила на земята".

Калейн има желание за силна изява на олимпийските игри в Япония. Амбициите й са не просто за медал, а за титла.

"Дай Боже да заслужа златен медал! Това никога не се е случвало в българската художествена гимнастика и много бих искала да запиша името си."

Междувременно момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика организираха благотворителен търг, а средствата от него ще бъдат дарени за тяхна съперничка на килима, която е диагностицирана с рак на меките тъкани. Състезателката Валерия Юзвяк от националния ансамбъл на Украйна се нуждае от сериозна сума, за да започне своето лечение в Германия.

Повече четете на btvnovinite.bg.