Обикновено, когато включваме авокадото в менюто си, винаги правим едно и също нещо – разрязваме на две, изхвърляме ядката и обелваме кората. Какво ще си помислите обаче, ако ви кажем, че всъщност най-хранителната част от този плод се намира именно в боклука ви?
Оказва се, че 70% от антиоксидантите в авокадото се съдържат именно в ядката. Оттам можем да си набавим също разтворими фибри и здравословни масла, които помагат на кожата да изглежда по-млада и жизнена.
За да извлечете всичко това, препоръчително е да нарежете ядката на парчета, които да смелите в блендер или кухненски робот. След това просто добавете в плодовия си сок или сутрешното си смути, които ще неутрализират нагарчащия ѝ вкус. Запомнете - половин ядка е напълно достатъчна за една порция.