Животът във фермата се върти около грижите за домашните животни – кокошки, овце, кози, крави, коне и т.н. Те се подчиняват на биологичния си часовник и с изгрева на слънцето се събуждат да търсят храна. Ако решите да мързелувате, да се излежавате, да си допиете кафето на сладка приказка, фермата много скоро ще стане твърде шумно място от недоволстващите животни. Разбира се, те очакват и прясната си вода. Освен това е необходимо да се почисти около тях. И какво се оказва, че сред животните, за които се грижите, вече сте направили своята физическата активност, която е препоръчителна за всеки градски човек, който работи в офис. Доказано е, че заседналият начин на живот е в основата на наднорменото тегло, високото кръвно налягане и болките в гръбначния стълб. И обратно, ежедневната физическа активност, каквато има във всяка лична ферма влияе благотворно на здравето. 

"Как ще поддържат фигурата си участниците във Фермата? Ще научите във „Фермата” по bTV тази есен. Всички любопитни подробности следете на Facebook страницата на предаването."

Към къщата на село винаги има градина, в която може да се отглеждат плодове и зеленчуци по желание и според климата, разбира се. Работата в градината е време, прекарано на слънчева светлина - основна част от живота. Светлината оцветява целия свят и повишава настроението, ентусиазира към нови идеи. Тази вътрешна радост от чистия въздух и топлите лъчи на слънцето съдават положителна нагласа към живота. Хората, живеещи в къща с градина са по-уравновесени, не страдат от депресия, имат здраво и силно сърце, редовен стомах, здрава костна система и поддържат нормално тегло. Те нямат нужда да сладкиши и сладоледи, с които заместително да си създадат настроение. Диетолозите са установили това явление при хора с наднормено тегло, че за да устоят на въглехидратната храна трябва да прекарат 1 час на открито и тогава по-лесно се отказват от храните, свързани с увеличаване на теглото.

"Как ще поддържат фигурата си участниците във Фермата? Ще научите във „Фермата” по bTV тази есен. Всички любопитни подробности следете на Facebook страницата на предаването."