Винаги сме подхождали сериозно към темата рак на гърдата, защото знаем, че открит навреме, той е напълно лечим. И все пак знаем, че много дами пропускат грижата за себе си по ред причини, а в тази грижа често влиза годишният профилактичен преглед и нужния поне веднъж месечно самопреглед на гърдите

За щастие има кой да ни напомня за него – тази година редица известни личности, инфлуенсъри и посланиците на Мисията на Avon срещу рака на гърдата, сред които Орлин Павлов и Славена Вътова, записаха позитивно и много емоционално видео напомняне за това колко е важно да го правим редовно. Самото видео можете да видите тук: 

„От години съм посланик и подкрепям кампаниите на Avon срещу рака на гърдата, защото вярвам, че грижата за здравето е не по-малко важна от грижата за външния вид“, сподели Орлин Павлов за LadyZone. “Регулярните прегледи са отговорност и любов не само към себе си, но и към близките, приятелите и семейството на всяка дама. Заслужава си тези инициативи да имат повече гласност, за да има повече спасени животи и съдби.”

Велина Василева, автор на блога Beauty Stories също ни споделя защо се е включила: "Всички имаме нужда от напомняния, за да не забравим някоя важна среща, събитие или работа, която да свършим. Често обаче, погълнати от тези не толкова важни ангажименти, забравяме за най-важното напомняне - да се погрижим за здравето си. Кампанията на Avon срещу рака на гърдата е като жълто лепящо листче или ремайндър на телефона, на който пише: "Запишете си час за мамолог! Сега!".

Видеото Watch For Change показва и колко дълъг път сме изминали в начина, по който приемаме профилактиката – от времето, в което дамите са се притеснявали от него, до днес, когато за много хора се е превърнал в рутина. Не бива да подхождаме със страх и притеснение към темата, а да бъдем информирани и да правим преглед и самопреглед редовно, да говорим за това със своите близки и приятели, да насърчаваме профилактиката.