В началото на годината актрисата Шанън Дохърти, известна с участието си в сериалите „Мелроуз Плейс“ и „Бевърли Хилс 90210“ сподели, че ракът на гърдата, с който се бори от пет години и известно време беше в ремисия, се е завърнал. Тази седмица в предаването „Entertainment Tonight“ тя вдъхна надежда на стотици хиляди жени по света, като заяви, че ракът не е „смъртна присъда“.

Снимка: Getty Images

Шанън Дохърти за пръв път сподели за заболяването си през 2015 г. През 2016 г. тя демонстрира смелост пред болестта и обръсна главата си, с което си спечели уважението на много други звезди, които я поздравиха за решението ѝ.

През 2017 г. Шанън обяви, че ракът е в ремисия, но за съжаление коварната болест се завърна в началото на 2020 г.

В предаването Шанън сподели, че редовно получава съобщения от хора, които казват, че е молят за нея, но тя не се нуждае от молитвите им:

Идва момент, в който казваш: „Благодаря ви за молитвите, но няма нужда!“ Има много хора по света, които се нуждаят от молитви повече от мен, аз съм добре.

Снимка: Getty Images

Актрисата пожела да говори повече за болестта си, за да обясни на хората какво точно значи да имаш рак в четвърти стадий:

Иска ми се да помогна на повече хора да научат повече неща за рака. Иска ми се когато хората чуят „рак в четвърти стадий“ да не си представят веднага, че човекът е на смъртно легло. Всички те отписват много бързо, макар ти все още да се чувстваш добре и да си щастлив. Хората го приемат като смъртна присъда, а не е.

Шанън Дохърти сподели още, че за нея се грижи отличен медицински екип и се чувства все по-добре.