Мастурбирането е начин да научите повече за тялото си, като разберете какво му харесва. Сексуалното образование в училище не е нещо, от което ще научите повече за това. Семейството обикновено също не е източник. Ето защо на мастурбирането, особено когато става дума за жени, продължава да се гледа като на тема табу – да поговорим, но тихичко, докато се изчервяваме. А ако може да го скрием – най-добре. Точно това е начинът никога да не научите повече за тялото си, никога да не го заобичате истински и никога да не му доставите удоволствието, което заслужава.

Човекът, който може да ви научи най-добре да мастурбирате, сте вие самата!

Инстинктът и желанието за наслада ще ви водят най-добре. Мастурбирането не е просто механично докосване на клитора – единственият орган, създаден само за удоволствие. То е начин да разгърнете женската си същност, да повишите самочувствието си и дори да станете по-щастлива, като се има предвид, че по време на оргазъм в организма се отделя хормона на щастието.

Как да намерите своя клитор

Клиторът е като лабиринт. Неговата връхна точка е малкото месесто топченце, обикновено покрито с шапчица, което се намира в горната част на пубиса, между срамните устни. Клиторът всъщност обхваща.... Но именно това топченце е неговата най-чувствителна част – черешката на тортата.

Използвайте ръцете си

Снимка: iStockКогато мастурбирате, използвайте само един или два пръста. Така възможно най-точно ще усетите мястото. Експериментирайте с различен натиск, ритъм и посока. Може да откриете, че се наслаждавате повече, когато има по-голямо напрежение и когато натискът е по-лек. Всяка вагина е различна.

Как да разбера, че изпитвам оргазъм

Оргазмът не е нещо, което може да пропуснете, дори да е слаб и с нисък интензитет. Първите ви няколко опита с мастурбация може да са ви леко дискомфортни, особени, нехарактерни. Ако това нещо е ново за вас, нормално е да се отнасяте с лек скептицизъм или уплах. Важно е да откриете начина, който ви кара да се чувствате добре. След това просто просължавайте да го правите. Съсредоточете се върху това, което ви води до оргазъм. Има много техники и новости, които ви съблазняват да ги правите – гледали сте клипове, филми и т.н. Но в началото просто уловете основната посока.

Какво е оргазъм?

През цялото време вие вървите по пътя към оргазма. Той се постига с надграждане. Докато дойде моментът на истинското освобождаване, което е прекрасно. Ако трябва да се раздели на етапи, то оргазмът би изглеждал така - възбуда, наслагване, оргазъм и възстановяване. Възбудата е, когато за пръв път започнете да чувствате сексуално удоволствие по начина, по който докосвате себе си. С натрупване удоволствието се засилва. Оргазмът е освобождаването, а възстановяването е прекрасното насищане с окситоцин.

Как да намерите вашата G-точка

Всяка вагина е различна. Някои хора се радват само на чисто клиторно стимулиране, а някои се чувстват по-добре, когато има стимулиране на клитора и на G-точката. За да откриете това място, поставете един или два пръста във влагалището си. Сгънете пръстите, така че да заприличат на  кука и се усетете задната кост. Трябва да напипате лека подутина. G-точката всъщност е коренът на клитора, вътрешната част. Вагините са различни и местоположението на тази точка може да е на различно място. Жени, които получават много лесно вагинален оргазъм, са с G-точка, която се намира много близо до входа на влагалището. Така всяко проникване я стимулира и те свършват лесно и бързо. При други тя е по-навътре и се изискват определени усилия, за да бъде достигната. Стимулирането на G-точката в никакъв случай не е задължително. Възможно е това изобщо да не е вашият начин за мастурбиране. Тогава просто се съсредоточете върху клитора.

Ако стимулирането с пръсти не ви доставя удоволствие, купете си вибратор

Това, че използвате външно тяло, може да е възбуждащо за вас. Много жени не изпитват удоволствие, когато използват собствените си пръсти, защото осъзнават, че те самите са причина за хубавото чувство, което го прави не толкова хубаво. Когато включите и друг предмет, удоволствието може да се засили. Има много дискретни и очарователни модели, от които да избирате. Ако се притеснявате да избирате реално, можете да поръчате онлайн и да ви ги доставят само за няколко дни.

Снимка: iStock