Как ще дефинирате загубата на девствеността си? Какво прави „загубата“ на девствеността толкова ценно и важно?

Девствеността е тема, която е изпълнена с проблеми свързани с морал, традиция, сексуална политика. Колкото по-сложен е един разговор, толкова по-лесно хората се отказват да го водят. В документалния филм „Как да разкараш девствеността си“ режисьорът Тереза Шектър се потапя в двусмислиците, които обграждат идеята за девствеността.

6 прегледа, които всяка жена трябва да прави периодично >>

„Това е доста универсална тема. Бях на 23, когато загубих девствеността си, с което искам да кажа, че съм имала полов акт. И това беше наистина резултат от години на объркване, страх и тревоги“, споделя самата Тереза.
Предлагаме ви 9 неща от митологията на девствеността, девствената култура и женската сексуалност, които са заложени във филма „Как да разкараш девствеността си“.

1 . Има повече от една дефиниция на „девица"
Думата „девица“ се включва във всички видове митове и култури и това я прави трудна за точно дефиниране. Тя може да означава очевидно, че някой, който никога не е правил секс е девствен. Но ако сексът включва само вагинално проникване и хетеросексуални, то има много хора, които не попадат в тази графа. Как тогава да се определи акт между лесбийки? От друга страна, девствеността се свързва с разкъсване на химена и кръв. Но след като е възможно да се възстанови хименът (оперативно), значи ли, че отново сте девствени?

2. Няма график кой кога да загуби девствеността си
Независимо дали сте на 17, 25 или 33 няма „правилно“ време, за първия ви сексуален опит. Точното време е, когато се почувствате емоционално готови. За всяка жена времето е различно.


3. Историята на думата „девица“
Коренът на думата девицата е латинската дума „дева”, което означава млада жена. Както мъжете, така и жените могат да бъдат девствени. Опитът от загубата на девствеността може да е объркващ, независимо от пола. Етимологията на думата сочи към идеята, че проблемите на девствеността винаги са за жените.

4 . Девствената култура в САЩ е свързана с контрола над жената
Исторически сексуалността на жената принадлежи на мъжете - на бащата, на бъдещия съпруг или на Бог. Живеем в общество, в което изрично се казва, че сексуалността на жените се определя от тях самите, но противоположната идея все още пребивава имплицитно чрез филми, книги, музика, дори и чрез сексуалното ни образование.

15 факта за секса, които ще ви накарат да се смеете с глас >>

5 . Състоянието на химена не е свързано с девствеността ви
Противно на общоприетия мит, хименът е просто мембрана, която е останала след оформянето на вагината. Тънката ципа може да се разкъса по време на пубертета, при разтягане или по друг начин, без това да включва полов акт.

 

6 . Можете да си купите изкуствен химен в интернет
За съжаление много хора все още вярват, че девствеността на жената може да бъде проверена от нейния непокътнат химен. Поради това фалшиво предположение някои жени са готови на всичко, за да гарантират на техните партньори, че са непокътнати. В интернет може да се сдобиете с почти всичко, като това включва и нова „девственост“.

8 неща, които може би не знаете за месечния си цикъл>>


7 . Повечето хора не изпитват удоволствие по време на „първия път“
Дали това се случва във вашата брачна нощ, на пода в общежитието или на паркинг в кола, първият опит на много хора не е диво удоволствие. В действителност преживяването може да бъде доста неудобно и направо болезнено. Както с всяка дейност, с практика се постига съвършенството. За съжаление в поп културата, в религията и дори в порното е заложено, че първият път е нещо невероятно.

 

8. Определението за „уличница“ е също толкова объркващо, колкото „девица“
Думата „мръсница“ се използва най-вече за порицаване. За да се нарече уличница, жената не е нужно да е правила секс. С отклоняването от нормата по даден начин, веднага ще се придобиете с този етикет, но и много други. Но и въздържанието не би ви дало имунитет срещу подобни определения.

Странните сексуални навици на животните >>


9. С открит диалог и малко практика може да се извърви дълъг път
Най-добрият начин да се развенчаят митове за девствеността е да се говори за тях.