Не е от значение как сте попаднали в конфузна и засрамваща ситуация. Важното е да излезете от нея цели и да запазите самоуважението и идентичността си. Съберете необходимия кураж и се справете със ситуацията.

30 вдъхновяващи цитата за приятелството >>

Споделянето е много важно за справянето с даден личностен и душевен проблем, но трябва да сте изключително внимателни на кого разказвате за засрамващи и подронващи авторитета ви моменти. Попаднала в неправилния човек, подобна информация може да ви изиграе лоша шега. От друга страна, някои приятели могат да ви накарат да се почувствате още по-зле и да предизвикат нова буря от негативни усещания в душата ви. Не всеки близък ще ви предложи необходимата утеха. Ето кои са хората, на които не трябва да избързвате да споделяте тайните си.

 

1.Приятел, който ще се почувства засрамен от вас. Той ще започне да въздиша и да говори колко лошо трябва да се чувствате. След това ще последва неловка тишина и ще се наложи вие да се опитате да разчупите и оживите атмосферата.

 

 

2.Приятел, който ще отговори със симпатия и съчувствие. Реплики от рода на „Толкова съжалявам за теб” и „Разбирам те, бил съм там и знам какво е”, няма да подобрят начина, по който се чувствате.

5 златни правила за преодоляване на раздялата>>

 

3.Приятелка, която ви смята за пример за достойнство, автентичност и безгрешност. Тя няма да може да ви помогне, защото ще бъде твърде разочарована от вашата стъпка в страни от безпогрешността.

 

 

4.Приятел, който ще се почувства некомфортно от вашата уязвимост. Като споделяте съкровени тайни, излагате на показ много повече и показвате слабост пред човека срещу вас. Но не всеки се чувства комфортно в подобна ситуация. Ако приятелката ви обстреля с реплики като „Как позволи това да се случи?” или „Кое беше това момче? Ще го накарам да си плати…”, по-добре следващия път й спестете подобна информация.

4 неща за приятелството, които откриваш на 30 г.>>

 

5.Приятелка, която няма да разбере как сте могли да направите погрешен избор. Жени, които вярват в щастливия край и са силно романтични, могат доста бързо да ви накарат да съжалявате, че сте повдигнали въпроса.

5 лични решения, за които никой няма право да ви съди >>

6.Приятел, който не би могъл да ви разбере. Някои хора се интересуват единствено от себе си и се поставят в центъра на вселената. С тях ще ви е трудно можете да споделите тайните си без да получите отговор от рода на: „Това е нищо. Слушай на мен какво ми се случи”.

Не забравяйте, че всички сме хора и допускаме грешки. В труден момент преценете кой е правилният човек, който най-добре ще ви разбере и ще ви даде това, от което се нуждаете. Някой доверен и гъвкав приятел, който ви познава добре и ви приема такава каквато сте.