Понякога се чудим дали човекът до нас наистина ни харесва, или всичко е само в нашето въображение. Има сигнали на тялото обаче, които са красноречиви. Трябва само да сме малко по-внимателни, за да ги уловим. 

1. Езикът на тялото му

Позата на мъжа, който седи с разтворени крака, може да е дразнеща в градския транспорт, но когато той прави това, докато говори на жена, това е добър знак. Този невербален сигнал показва, че мъжът се интересува от вас: той е отворен към вас.

Активният език на тялото също показва, че мъжът се опитва да ви впечатли. Ако движенията на ръцете му изглеждат прекалено активни, той явно подсъзнателно иска да привлече вниманието ви. С жестове той  демонстрира своята сила. 

Позицията на краката му също има значение. Ако той разговаря с вас с крака, насочени към вас, значи се интересува от разговора. Ако единият или двата крака сочат в противоположна посока, той се опитва да се отдалечи или не е много заинтересован.

2. Погледът му и разстоянието между вас

Друг недвусмислен показател, че един мъж се интересува от вас, е, че се опитва да скъси дистанцията помежду ви. Желанието му да поддържа визуален контакт с вас също е силен показател. Ако двойката постоянно се гледа в очите, това има забележителен ефект върху начина, по който се възприемат един друг.

Джоан Келерман, психолог от Масачузетския университет, провежда експеримент, при който непознати се гледат един друг в продължение на две минути. Резултатите от проучването показват, че двама души, които поддържат непрекъснат зрителен контакт, увеличават сърдечния си ритъм и привличането си един към друг.

3. Той наистина ви изслушва

Когато мъжът се интересува много от вас, той ви слуша, без да се разсейва от други фактори. Така  едновременно ви кара да се чувствате комфортно и ви показва, че сте важни за него. Ако си спомня всички теми, по които сте говорили, и дори най-дребните детайли от отговорите ви, той определено е влюбен във вас.

4. Прави ви комплимент

Изследване на Университета в Канзас потвърждава, че мъжът винаги намира начин да похвали жената, която харесва. Това е своеобразен начин да изкаже любовта и възхищението си, без да се налага да изричаш директно фразата "Обичам те".

5. Задава ви лични въпроси

Влюбеният мъж иска да знае повече за жената, която го привлича. Добре е, ако ви задава много въпроси, но контекстът е също толкова важен, колкото и броят им. Например мъжът, който се интересува от вас, ще иска да знае какво мислите за определени неща, какви са вашите интереси и стремежи. Когато ви задава лични въпроси, той не просто ви опознава по-добре, а търси по-дълбока връзка с вас.

6. Включва ви в бъдещите си планове

Друг ясен показател за интереса му към вас е, че се опитва да ви впише в плановете си. Той отговаря бързо на съобщенията ви, както и на обажданията.