Всяка нова любов е толкова еуфорично-пристрастяваща, че често пропускаме да забележим ранните симптоми за края й. А в някои случаи той неминуемо ще дойде по-рано, отколкото сме очаквали. Може да ги наречем „ранни симптоми“ или просто червени флагове, които ни казват „хей, момиче, по-кротко, тези отношения не са най-доброто за теб!“.

Фатална страст

Според психолозите, интензивната и обсебваща страст, характерна за началото на връзката, всъщност е солиден рисков фактор. Ако това състояние на обсебеност продължава повече от няколко седмици, това може да е знак за пристрастяване към интензитета на отношенията. Какво ще стане, когато този интензитет започне да намалява? Какво ще стане, когато отношенията започнат да преминават към по-спокойни и стабилни?

Голяма част от партньорите, които се пристрастяват към хормоналния коктейл от началото на отношенията започват да предизвикват конфликти, проблеми или влизат в омагьосания кръг на непрекъснатите раздели и събирания – просто, за да продължат да бъдат в състояние на еуфория и емоционален бум. Но това със сигурност не е началото на едни стабилни и удовлетворяващи отношения. По-скоро е един от ранните симптоми за края й.

Игри за закуска, обяд и вечеря

Много често партньорите се пробват един друг чрез различни игри. Пробват границите си и до къде могат да стигнат. Къде е търпението на другия свършва? Понякога игрите са повече от нормалното. Например, многократно навлизане в личните граници или игрите тип топло-студено /приближаване и отдръпване/.

Те объркват представите ви за това какво се случва между вас. Игрите на криеница и изпробването на търпението са знак, че единия или и двамата партньори не са готови за обвързване, а това безспорно е ранен симптом за края на отношенията.

Вижте още кои са ранните симптоми за края на една връзка във Frida.bg.