Запознавате се, влюбвате се, но всеки път си задаваш въпроса: "Сериозни ли са намеренията му към мен?". Когато се съмнявате, е добре да обърнете внимание на малките, простички знаци, които той дава в ежедневието. Те могат да подскажат дали партньорът е готов за нещо повече от забавни срещи. 

1. Винаги намира време за теб

Ако той разпределя времето си така, че винаги да може да се видите, да ти напише или да се обади, това е сигурен знак, че си му важна. Когато човек иска, дори и в най-натоварения си ден, ще намери време за "Здравей! Как си?" или кратък разговор по телефона. Всичко останало са оправдания. Мъжът, който иска да поддържа отношенията си, ще намери повод да заговори жената до себе си и да я разсмее. Ако оправданията стават все по-чести и по-разнообразни, помисли дали и ти не хабиш ценното си време.  

2. Държи се с теб така, все едно е сам със себе с - без притеснение

Всички, малко или много, играем някакви роли в обществото. Истинската си същност показваме само пред най-близките или когато никой не ни гледа. Ако чувстваш, че той е максимално естествен и себе си в твоята компания, значи се чувства комфортно и можеш да разчиташ на него. Този човек е свалил маските си и е честен. 

3. Предишните му връзки са минало

Омръзнало ти е да слушаш за бившите? Писнало ти е да ти разказват за Стефчето, Майчето или Силвия? Никой не обича да се сблъсква с призраци от миналото, особено когато става въпрос за предишни партньори. В новото може да се влезе само като се забрави старото. Ако мъжът до теб не споменава бившите си приятелки и с поведението си демонстрира, че всички те са оставени в миналото - изживени връзки, които просто са приключил, значи смело може да градите своето общо бъдеще. 

Снимка: iStock

4. Живее балансирано

Може би сега той не печели толкова пари, колкото иска, не заема позицията, за която мечтае, но чувства, че върви стъпка по стъпка по правилния си път. Той взема решения балансирано и е стабилен емоционално. Често поведението и отношението към работата е показателно и за отношенията към партньора. Ако той живее трескаво, суети се, сменя решенията си, тогава едва ли се нуждае и от сериозна връзка на този етап. Неговата уравновесеност и стабилност по отношение на теб е ключът към започване на сериозна връзка. 

5. Може да се разчита на него в критична ситуация

Ако мъжът има сериозни намерения към теб, ще можеш да разчиташ на неговото рамо винаги, когато ти е тъжно. Има ли фрази като "Какво мога да направя за теб?" или "Как да ти помогна?" в ежедневната ви комуникация? Ако отговорът е положителен, значи може да сте по-спокойни за бъдещите си отношения. 

6. Иска да се запознае с близките и приятелите ви

Инициативата да се срещне с твоето семейството и приятелите е сигурен знак по пътя към следващата стъпка. Ако пък един мъж иска да те въведе в своя социален кръг, значи, че за него е важно не само присъствието ти в живота му, но и по-близкият контакт с любимите му хора. 

Снимка: iStock

7. Когато говори за бъдещето, включва и теб в него

Говоренето за бъдещето не е нещо, което може да се появи във връзка от първия ден и това е абсолютно нормално. С течение на времето ще заемаш все по-значимо място в живота му, което означава, че ще влияеш и на плановете му. Обърни внимание за какви планове говорим той - абстрактни и общи или за това, което е реално и осъществимо в бъдеще. Може би именно по този начин той иска да подскаже каква част в живота му заемаш ти.

8. Важно му е да чуе и твоето мнение

Има милион причини, поради които мъжът може да се нуждае от съвет. Но ако той иска именно твоето мнение, това само показва колко важна си за него. Ти също можеш да поискаш съвет. Мъжът може да изгради сериозна връзка само с жена, на която има доверие и в чиито думи се вслушва. 

Снимка: iStock