Лори Джейд Удруф, която е била зависима към секса, казва, че Инстаграм е подхранвал похотта й да преспива с мъже за една нощ. Британката от Шефилд, която е преспала с около 100-200 мъже, вярва, че именно социалната мрежа е подхранвала манията й за неангажиращ секс.

30-годишната Лори споделя пред британския "Сън", че е използвала Инстаграм, за да се свързва с непознати мъже няколко пъти седмично:

"Инстаграм е като игрище, пълно с изкушения. За мой ужас, бях обсебена от тръпката да спя с непознати мъже. Социалните мрежи направиха това страшно лесно. Забравете ходенето по барове или да се занимавате с приложения за запознанства, Инстаграм може да ми помогне да свалите някого минути - безплатно и комфортно от вкъщи".

"Сексът беше като бързо решение за мен. Чувствах се толкова празна отвътре и копнеех за интимност, връзка, близост... Така че се обличах в провокативни дрехи, въпреки че изобщо не ми харесваше да позирам в тях и да публикувам снимките онлайн", признава Лори.

"До минути започвах да получавам комплименти и палави лични съобщения от мъже, които никога не бях срещала през живота си", казва британката. 

"Да привлечеш вниманието стана толкова лесно благодарение на Инстаграм. Но ми отне години, за да осъзная колко вредно би могло да бъде такова внимание, основано чисто на външния ми вид", допълва Лори.

Блондинката, която има 2-годишен син, успява да запази сексуално въздържание в продължение на шест месеца с помощта на специална програма в 12 стъпки. Но смята, че винаги ще трябва да се бори със сексуалната си зависимост, като се надява да избегне уязвимите ситуации, белязали миналото ѝ.

"Повечето ми преспивания с мъжете бяха за една нощ. Част от моята зависимост беше като бягство от обвързването. Сега ме ужасява мисълта, че съм спала на места с мъже, без да имам представа кои са. Всичко можеше да се случи. Все още не мога да повярвам, че съм го направила", разкайва се Лори.