Съществуват храни, които карат мазнините в тялото ни да се разграждат по-бързо. Може би ви звучи твърде добре, за да е истина. Но това е факт! Тези храни увеличават метаболизма ни и елиминират токсините в тялото, които пречат по-бързо да се осъществят обмените процеси и изгарянето на излишните мазнини.

В борбата с нежеланите килограми на помощ идват няколко полезни храни, но те трябва да бъдат съчетани с правилно хранене. Не очаквайте, че чудото ще се случи, ако се храните нездравословно и в менюто ви преобладава бързото хранене, пици, сандвичи, чипсове и подобни.

1.Зеле
Царят на зеленчуковия рай, освен че е изключително питателен, спомага за потискането на апетита и изчистването на токсините от тялото. Четири листа зеле (обикновено толкова се слагат в една салата) съдържат 10 грама фибри и достатъчно детоксични вещества, които да заредят и прочистят тялото ви за 48 часа.

Идеи за вашето меню: Нарежете прясна зелка и добавете авокадо, жълти чушки и чери домати. Опитайте да си направите чипс от зеле или си сок от зелев сок.

5 храни за плосък корем>>

2.Броколи
Хранителните вещества, съдържащи се в броколите (фитонутриенти и сулфорафан) спомагат за бързото сваляне на килограмите. Те стимулират ензими, които предизвикват по-бързото топене на мазнините.

Идеи за вашето меню: Задушете броколи и нарязани лимони, като накрая добавите малко чили. Миксирайте броколито със сладка италианска наденица. Друг вариант е да ги съчетаете с тиквички, зехтин, мента, лимонов сок и ядки.

3.Авокадо
Тройно по-бързо ще започнат да се разграждат мазнините ви, ако включите в менюто си авокадото. Веществата в авокадото изпълват клетъчните мембрани, което позволява на клетките да се свързват по-лесно с изгарящите мазнини хормони. Авокадото не позволява на тялото да съхранява допълнително вещества, като в същото време усилва метаболизма и спомага за усвояването на приетата храна в енергия.

Идеи за вашето меню: Изяжте половин авокадо с морска сол и домати за закуска. Миксирайте авокадо със спанак или със зелена салата.

4.Бразилски орехи
Следващият път, когато поискате да премахнете бразилските орехи от микса с ядки – не го правете! В действителност те спомагат много за изгарянето на мазнините. Идват на помощ за подобряването на метаболизма чрез превръщане на хормони от щитовидната жлеза в тяхната активна форма. Бразилският орех може да ви бъде изключително полезен при борбата с целулита.

Идеи за вашето меню: Направете си снакс от бразилски орех, пийте мляко с екстракт от него и ванилия или го комбинирайте с манго, папая и плодова салата.

Закуска за добър метаболизъм>>

5.Сьомга
Включвайки в менюто си сьомга, ще го направите много по-разнообразно и здравословно. Омега 3 мастни киселини , които се съдържат в дивата сьомга, спомагат за подобряването на чувствителността към инсулин. Сьомгата стимулира и щитовидната жлеза, което подобрява метаболизма.

Идеи за вашето меню: Яжте печена сьомга в комбинация със салата от керсон и розов грейпфрут . Друг вариант е да опитате пушена сьомга с горчица и копър.

 

6.Миди
Изненадващо или не, и мидите спадат към храните, които ни помагат с борбата с килограмите. Съдържанието на калории в тях е минимално – само 50 калории в 6 миди. Този деликатес спомага за намаляването на апетита, особено в периода преди месечния ви цикъл.

Идеи за вашето меню: Сварете миди и ги комбинирайте с лимонов сок и сос Табаско.

7 навика, които ще забързат метаболизма ви>>

7.Кокос
Екстрактът от кокос и кокосовото олио имат високо съдържание на триглицериди, които вашето тяло използва, за да усвоява храната и за нейното бързо преработване в енергия. По този начин не се трупат излишни килограми.

Идеи за вашето меню: Използвайте кокосово олио за приготвянето на дресинг за салатата.

8.Канела
Тази ароматна добавка към вашето меню, спомага за пренасянето на глюкоза по-бързо в организма ви. По-този начин се стимулира разграждането на мазнините.

Идеи за вашето меню: Добавете канела във ваниловия ви шейк, направете ябълков сладкиш и в сместа сложете малко канела и орехи. Особено полезно е всяка сутрин за закуска да хапвате кисело мляко с канела.

 

9.Кафе
Непрекъснато възникват дискусии относно ползите и вредите от кафето. Факт е, че то спомага за подобряването на метаболизма. Когато изпиете чаша кафе 20 минути преди работа, то ви дава енергийна помощ денят ви да стартира подобаващо. Приемането на повече от една чаша на ден регулира инсулина в тялото, а антиоксидантите съдържащи се в кофеина се борят със свободните радикали.

 

10 убедителни причини да пием повече кафе>>

10.Моркови
Морковите притежават диетични и лечебни свойства. Те имат богато съдържание на витамини и аминокиселини, които са важни за правилното функциониране на организма. Целулозата също е важен помощник за изваяна фигура и подпомага отслабването.