Успех има тогава, когато с течение на времето подреждаме живота си така, както ни се иска. На първо място е нужен постоянен стремеж към нови знания и непрекъснато развитие на нови умения с цената на свободното време и допълнителни разходи за различни курсове и семинари. Например, успешните предприемачи си поставят високи цели и, когато ги постигнат, вдигат летвата още по-нагоре.

Успешените хора са уверени в своите сили и не си позволяват мисли на колебание. Те са убедени в печелившите си възможности.

Една от важните тайни на успешните хора е тяхното позитивно мислене. Те са отворени за контакти. Не се плашат от нови запознанства. Общителни са и умеят да се радват на успехите си и на живота като цяло.

Ако искате да успеете, имайте ясно собствено мнение по проблемите, каквито и да се те - служебни или лични. Бъдете категорични в бизнес отношенията. Бъдете категорични и с децата си, и с останалите членове на семейството.

Дръжте се с хората, така както искате да се държат с вас, т.е. уважавайте, за да ви уважават; имайте доверие в тях, за да ви вярват.

Довеждайте започнатите неща докрай. Много хора се провалят, поради отегчение, непостоянство или страх от сравняването с другите.

Бъдете господари на съдбата си и се оценявайте само според собствените си стандарти.

Повече по темата за тайните на успеха, може да чуете от аудиозаписа, публикуван в началото. Това е пълният запис на разговора ни със Светослав Николов, водещ на предаването "За София”, излъчен в ефира на bTVRadio на 24 февруари 2015г.