Сочните есенни плодове – крушите, задължително трябва да бъдат включени в ежедневното меню на всеки, който иска да си подобри нивата на кръвната захар. Не бива да се белят, защото в кората са някои от най-ценните вещества. Полифенолите, съдържащи се в крушите засилват чувствителността на клетките към инсулина, който извършва контрола на кръвната захар. Именно полифенолите предпазват от усложнения на захарния диабет тип 2, които засягат зрението, образуването на трофични язви на краката (диабетно стъпало) и увреждане на бъбреците.

Не се предизвикват алергии

Крушите са плод, който е лесно усвоим от организма. Подходящи са за захранване на бебетата и за хора с хранителна алергия. В крушите се съдържа естественият антихистамин кверцетин, който е полезен за страдащите от сенна хрема и хранителна алергия.

Поддържа се силата на сърцето

В една средно голяма круша се съдържат около 100 калории и 30 г въглехидрати, които лесно се усвояват от организма и се преодолява по-бързо умората. Богатото наличие на калий, от своя страна осигурява сърдечните съкращения по време на спортни усилия и при извършване на физическа работа.

Запазват се здрави костите 

Крушите са естествен източник на микроелемента бор, който е необходим за активността на мозъка. Също така той поддържа производството на хормони, сред които и на естроген. По този начин запазва здрави и плътни костите на жените без риск от остеопороза.

Продължава с укрепване на имунната система и облекчаване на махмурлука>>>