Диетоложката Анастасия Тимошченко изброи пред "Известия" най-здравословните храни, които да консумираме в летните жеги.

Специалистът подчерта, че много важен през летните горещини е достатъчният прием на калий. Той помага за възстановяване на водно-електролитния баланс срещу прекомерната загуба на течности, когато човек се поти.

За целта тя препоръча да се консумират ядки, слънчогледови семки, домати, зеленолистни зеленчуци, зеле, както и горски и сушени плодове.

Тимошченко отбеляза, че водата помага за преодоляване на горещината и за попълване на недостига на течности в организма. Тя добави, че може да се пият и негазирани безалкохолни напитки без захар. В същото време лекарката посъветва да се ограничи консумацията на кафе.

Освен това диетологът призова да се консумират по-малко висококалорични храни. Тя подчерта, че човек трябва да се въздържа от пиене на алкохолни напитки през лятото, пише още БГНЕС.

  • В България, в чужбина, на къмпинг - къде известните БГ мами заведоха бебетата си на море
  • Всички имени дни през юли
  • ВИП оазис на 600 км от София: Къде си почиват Мат Деймън и братята Лиъм и Крис Хемсуърт
  • Има ли замърсяване в българската акватория на Черно море
  • След предложение на плажа: Никол Шерцингер каза "Да"!
  • Нина Добрев на сватбата на своя приятелка
  • Жоро от "Фермата" 7 организира фолклорен фест в село Градище
  • Топ 3 на най-ефикасните домашни маски за коса
  • Нина Николина на рождения си ден: Голямата ми любов е българският фолклор
  • 10 факта за краставиците, които трябва да знаете (освен че са чудни за салата)