Строителят от Севлиево Георги Гергинов, познат на всички като Жоро от "Фермата" 7, организира на Еньовден фолклорен фест в родното село на съпругата си – Градище. В музикалната програма участва Евгени Коев от осмия сезон на риалитито, който е ръководител на групата „Казанлъшко настроение“.

Снимка: Личен архив

На сцената излязоха още Албена Вескова с част от ансамбъла „Българе“, ансамбъл „Развитие“ към читалището в Севлиево и ансамбъл „Дряновица“ от град Дряново.

Снимка: Личен архив

Много занаятчии представиха своите занаяти, а вечерта нестинарите Георги и Деси показаха магията на ритуалния танц.

Снимка: Личен архив

„Като за първа година фестът бе еднодневен, а догодина планирам да е два дни. Посрещнахме общо около 1000-1200 души, което е много добър знак. Някои хора не бяха стъпвали в родното си село Градище по 15-20 години и фестът бе повод да се съберат тук“ – сподели пред LadyZone.bg Жоро.

Снимка: Личен архив

„Не липсваха и трудности, спънки. Секретарят на читалището в село Градище в последния момент се отказа от участие, което наложи промяна в цялата програма“ – допълни той.

Снимка: Личен архив

Георги Гергинов благодари на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов за помощта при организацията, както и на началника на полицията в града Красимир Колев за осигуряването на безопасността. 

Още снимки можете да видите в галерията най-горе.