Кетогенната диета е един от най-разпространените режими на хранене напоследък, когато се цели сваляне на килограми или изчистване на тялото за по-добра видимост на мускулния релеф. Основният принцип на кетото е малко въглехидрати - много мазнини.

 

При кето диетата храната се готви и подправя основно със зехтин. Продуктите, които съдържат високи количества протеин, както и въглехидратните, са малко. За сметка на това се консумират повече, които съдържат мазнини.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

3 кето закуски

Две сварени яйца, половин авокадо, полято с малко зехтин и половин домат.

Пълномаслен йогурт (кисело мляко с висок процент масленост) с накисната чия. 20 г орехи, натурално какао и канела.

Пушена сьомга 50 г, четвърт авокадо, бъркано яйце с масло. Лимонов сок и сол за овкусяване.

Към закуската обикновено се добавя и т.нар. бронирано кафе. Това е кафе, към което се добавя кокосово мляко - това е и най-ароматният вариант или гхи - за любителите на млечния вкус. Може да се комбинира и кокосово с краве масло. Бронираното кафе е наситено на мазнини и поддържа ситост дълго време.

Снимка: iStock

 

 

3 кето обеда

Пъстърва на фурна с пюре от карфиол на пара с масло. Пюрето се приготвя много лесно, ако използвате уред за готвене на пара. Там за всеки зеленчук е окзано и нужното време за приготвяне.

Пилешко бутче със салата от домати и краставици

Паниран кашкавал в бадемово брашно и яйце. Салата от краставици, чушка и лук. Ако не искате да го панирате, е достатъчно да го сложите за няколко секунди в микровълновата, за да се разтопи леко. Така променя консистенцията и вкуса си, без да е нужно да отделяте много време за готвене.

Снимка: iStock

3 кето вечери

30 г прошуто, 30 г синьо сирене, краставица, гуакамоле от половин авокадо. Гуакамолето се приготвя като авокадото се пасира или само се намачква с вилица и към него се прибавя четвъртинка домат, зехтин и чесън.

Скариди в масло с копър и лимон. Задушете скаридите в масло за няколко секунди. Може да използвате и билково масло, което ще придаде още по-богат вкус и аромат.

Пържола със салата по избор. Добре е месото да е с повече мазнини. Може да се замени и с кюфтета от кайма.