Дами, независимо кога започвате вашия детокс режим, не забравяйте, че той, както всяка друга диета, е за едно определено време. Не позволявайте хранителният детоксикиращ ритъм да се превърне в навик.

#тялото естествено премахва токсините
Човешкото тяло има невероятни способности, които понякога подценяваме в желанието да се грижим добре за него. От време на време е добре да помогнем на организма да преодолява всичко, което му причиняваме в ежедневието (стрес, хранене и др.), но най-здравословно е да го оставим той сам да си върши работата.

#детокс режима е нискокалоричен
Повечето детокс програми се свеждат до пиене на много течности и консумиране на плодове, и зеленчуци. Характеристики, които са свързани с нисък прием на калории. Без тях губим не само от енергичността си, но и можем да свалим килограми – дори да не го искаме.

#еднообразното хранене може да доведе до хранителен дисбаланс. Съзнателно или не, когато осъществяваме дадена детокс диета е редно да внимаваме до колко се задълбочаваме в нея.

#усещане за глад и умора. Както стана ясно, детокс режимът е нискокалоричен. Липсата на необходимия брой калории на ден може да провокира често усещане за глад и умора.