Ако вече сте се включили в предизвикателството на LadyZone  - Отслабни 5 кг за 1 месец, значи сте минали през първата част на диетата ни. Организмът ви вече е свикнал с определен режим на хранене, време е за Атака!

Във втората част диетата е по-стриктна. Ако досега организмът се е освобождавал най-вече от натрупано количество вода, време е да изчистим и мазнините. Не забравяйте да съчетавате диетата със спорт за максимален ефект! Във втората част имаме два екстремни дни - на детоксикиращи смутита и на сок. Успех!

Ден 15

Закуска:
1 ябълка

Късна закуска (около 10 часа):
100 г авокадо

Обяд:
Крем супа от тиквички

Следобедна закуска:
1 сурова зелена чушка

Вечеря:
Ориз с домати
30 грама ориз се сварява в леко подсолена вода. Когато е почти готов, се настъргва 1 неголям домат, предварително обелен. Овкусява се с черен пипер.

Ден 16 – ДЕТОКС със смутита

Закуска: смути от зелена ябълка с лимон
1 зелена ябълка, 1 краставица, връзка магданоз и сокът на 1 лимон

Късна закуска (около 10 часа): смути от спанак и ягоди
200 грама спанак, 1 чаена чаша ягоди, ½ ябълка

Обяд: смути със спанак, краставица и морков
50 грама спанак, 1 ябълка, 2 моркова, 1 краставица, ½ лимон,

Следобедна закуска: смути с киви и цитруси
2 броя киви, 2 портокала, 1 ч. л. мед, щипка канела

Вечеря: смути от краставиц и магданоз
Смути от 1 краставица, 2 връзки магданоз, 2 зелени ябълки и сокът на 1 лимон

Ден 17

Закуска:
15 г предварително накиснати във вода овесени ядки и 15 г предварително накисната във вода чия + 100 г нискомаслено кисело мляко

Късна закуска (около 10 часа):
300 г ягоди

Обяд:
Салата от домати (до 2 големи) и бяло (морацела) сирене. Овкусете с пресен босилек и 1 с. л. зехтин. За овкусяване може да използвате пикантен зехтин – в комбинация с чили чушки например.

Късна закуска:
салата (може да направите обедната салата в по-голямо количество и да разделите на 2 или да направите със същите продукти по-късно, за да е абсолютно свежа)

Вечеря: Карфиолена пица
Вместо традиционното тесто от брашно, се сварява малка глава карфиол, който се пюрира и смесва с 1 яйце. Оформеният от пюрето блат се пече на 200 градуса до златисто. Върху него се намазва доматено пюре и се настъргва 50 кашкавал. Запича се, докато се стопи кашкавалът. Овкусява се с чубрица. Пицата се разделя за две хранения.

Ден 18

Закуска:
Палачинки с овесени ядки

Късна закуска (около 10 часа):
1 ябълка

Обяд:
300 мл таратор

Следобедна закуска:
30 г сурови ядки

Вечеря:
Половин карфиолена пица или пастет от печени червени чушки на филийка. 3-4 чушки се изпичат, обелват и пасират. Смилат се заедно с 1 скилидка чесън, овкусяват се с 1 с. л. зехтин и малко сол. Зеленчуковият пастет се намазва на филийка пълнозърнест хляб.

Ден 19 >>>

Ден 19

Закуска:
Бонбони от сушени фурми и ядки. Смесете в блендера 30 г сурови ядки и 4 сушени кайсии. Оформете на топчета. Може да оставите малко да се охладят в хладилника преди консумация.

Късна закуска:
200 г сливи

Обяд:
пилешка супа

Следобедна закуска:
1 обелена средно голяма краставица

Вечеря: Картофена запеканка
100 картофи се настъргват и се разбъркват в смес от 1 яйце и 50 г кисело мляко. Може да сложите и само яйцето, а с млякото да гарнирате, след като се изпече.


Ден 20

Закуска:
200 г киви

Късна закуска:
150 мл айрян

Обяд: Миш-маш
2 яйца, 40 г сирене, половин червена чушки и половин глава лук. Запечете в сух тиган. Гарнирайте със свеж магданоз.

Следобедна закуска:
2 малки обелени краставички

Вечеря:
Пропуска се.

Ден 21 (този ден е с по-лека храна, като подготовка за следващият изцяло соков ден)

Закуска:
1 сварено яйце и половин ябълка

Късна закуска:
300 г диня

Обяд:
половин ябълка, нарязана на парчета и 15 г сусамов тахан

Следобедна закуска:
20 г сурови ядки

Вечеря:
Доматена крем супа с моцарела


Ден 22 – Соков ден

Закуска: лимонова вода
Сокът на половин лимон се разтваря в 350 мл хладка вода. Щипка лют пипер за пикантност и повече изгорени калории. Ако не можете без сладко, използвайте ½ ч. л. мед.

Късна закуска: ананасово-ябълков сок
Сокът от половин ананас, 3 ябълка, няколко листа мента

Обяд: ябълково-спаначен сок
Сокът от 2 ябълки, 1 връзка магданоз, 2 чаши спанак, 1 краставица, 2-3 розички броколи

Следобедна закуска: ябълково-лимонов сок
Сокът от 2 ябълки, 2 киви, 1 лимон

Вечеря – зелен сок
Сокът от 1 краставица, 1 ч. ч. броколи, 2 ябълки, 2 кивита

Важни уточнения >>>

Важни уточнения:

Преди храненията на обяд и вечеря изпивайте по една чаша вода или зелен чай. Ако се чувствате добре, може да пиете вода и преди всяко хранене, т.е. включително закуските. Чаша вода запълва стомаха, води до усещане за ситост и съответно поемате по–малко количество храна. Зеленият чай очиства от токсините и действа здравословно на организма. Може да комбинирате вода на обяд и чай преди вечеря. Въпрос на вкус и предпочитания.

Пийте много вода – 2 или 3 литра на ден, в зависимост от интензивността на движенията си.

Принципи за приготвяне на смутитата – сокът на твърдите плодове и зеленчуци като ябълки, моркови и др., се изцеждат предварително; зеленослистните се смилат в блендер. Съотношението на продуктите е в зависимост от вкусовите предпочитания.

В соковия ден може да пиете сока, който замества конкретното хранене продължително време, т.е. дори да е минал вече обядът или вечерята. Все пак тук става дума за количества от половин литър, които за някои хора са непосилни и изискват повече време за усвояване. Накисвайте зеленчуците (особено зеленолистните) предварително, преди да ги използвате и консумирате. Ако не разполагате с машина, която да направи сок от тези плодове и зеленчуци, използвайте блендер и ги консумирайте под формата на пюре, като намалите количествата наполовина.

Ако усетите силен глад в дните на смути или сок, хапнете малко сурови ядки.