В забързаното ни ежедневие все по-често забравяме да доставяме на организма ценни вещества, от които се нуждае. От всички страни чуваме как диетолози и лекари препоръчват задължително да консумираме плодове и зеленчуци на дневна база. Към тях ние прибаваме и зеленолистните подправки, като копър, магданоз, мента, розмарин и т.н. Техният изсушен еквивалент също е полезен, но консумирани зелени, те са още по-ефективни.

Специално магданозът, който може да бъде добавян към голям набор от салати и ястия, изобилства от витамини и минерали, от които всеки активен човек се нуждае. Съдържащите се в него антиоксиданти пречистват организма и освен това с него можете лесно да стопите няколко излишни килограма. В тази насока магданозът помага на организма като засилва метаболизма и помага на храносмилателните процеси.
Много хора не знаят, но магданозът има свойството да „разтваря” холестерола, който знаем е резултат от неправилното хранене.


Съществуват много вариации на сока от магданоз, но ние ще обобщим няколко основни, към които ви можете да добавите няколко любими подправки или зеленчуци.

Вижте трите рецепти за сок от магданоз>>>