Кисело мляко

Както добре знаете, киселото мляко е богато на калций. Освен че е благодат за костната система, калцият притежава чудодейното качество да засища глада и да помага за свалянето на килограми! Киселото мляко, също така, е богато на протеини, които регулират нивото на кръвната захар. А благодарение на чудотворните бактерии в състава си, благоприятства и за добрия метаболизъм на организма.

Яйца

Източник на хранителни вещества, на витамин В и С, яйцата са перфектната закуска. Освен че даряват организма с много енергия, те активират и обмяната на веществата. Изследване потвърждава, че хората, които консумират сутрин  яйца, губят два път повече наднормени килограми и са много по-активни и динамични през деня в сравнение с останалите, които залагат на тестените изделия.

 

Орехи

Благодарение на високото си съдържание на протеини, омега 3 и мононенаситени мазнини, орехите осигуряват на организма ни чувство за ситост за дълъг период от време.. Така че, мили дами, ако искате да отслабнете , ежедневно хрупайте по шепа сурови орехи между основните хранения.

Грейпфрут

Установено е, че хората, които ежедневната консумират по половин грейпфрут или сока от него, отслабват за 12 седмици средно с по 1,5 кг. Грейпфрутът обаче е вреден, ако се съчетава с някои лекарства. Затова предварително се консултирайте с лекар! Според специалистите, по-добре, в такива случаи, е  да заложите на други цитруси, които също са богати на витамин С. Именно храните, богати на витамин С, имат способността да ускоряват обмяната на веществата.

Ябълки

1 ябълка на ден не само че държи доктора далеч от мен, но и помага да се отървем от излишните килограми. Благодарение на пектина, ябълката блокира усвояването на мазнините от организма. Редовната консумация на райския плод възстановява баланса на кръвната захар, в резултат на което се стабилизира нивото на хормоните, отговарящи на апетита.

Авокадо

Независимо че авокадото съдържа доста калории и мазнини, според диетолозите редовната му консумация ускорява отслабването, помага за по-бързото засищане на организма и, на всичкото отгоре,  предотвратява риска от редица заболявания.