Докато хората на първа линия се грижат за нас, някой трябва да се погрижи за тях. Поне така смята режисьорът на култовия сериал “Туин Пийкс” Дейвид Линч, който стартира инициатива за популяризиране на трансценденталната медитация сред медицинските лица.

74-годишният Линч практикува медитация от над 30 години и е убеден в положителния ефект: “Може да се каже, че докторите и сестрите водят война, а врагът е коронавирусът”, каза Линч в изявление за “People”. “Много войници страдат от посттравматичен стрес. Същото нещо се случва и с докторите и сестрите. Трансценденталната медитация ще премахне този стрес и ще го замени с щастие и вътрешен мир.

Има много доказателства за ефекта от медитацията. Освен това не противоречи на религиозните вярвания, които може да има човек, така че може да се практикува от всеки.

Снимка: istockphoto.com

Освен Дейвид Линч, зад инициативата застават и изпълнителите от известната група “Дюран Дюран”: “Щастливи сме, че можем да работим заедно с Дейвид Линч и неговата фондация”, каза музикантът Ник Роудс. “В днешно време е трудно да намериш спокойствие и за тези, които го открият чрез медитацията, това ще е невероятен подарък.”

Почитателите на групата и режисьора, които дарят пари, ще участват в томбола за две специални награди - едната е VIP пропуск за бъдещите концерти на групата, а другата е онлайн среща с Дейвид Линч, по време на която той ще нарисува портрет на спечелилия.

Към инициативата се присъединиха и много други знаменитости, сред които Джери Сайндфелд, Елън Дедженеръс, Опра Уинфри, Кейти Пери, Том Ханкс, Хю Джакман, Патрик Стюарт, Пол Маккартни, Ринго Стар, Ръсел Бранд, Лора Дърн и други.