„Преди една година баща ми се прибра от България и малко по-късно той ни сподели, че е болен от рак. Това беше голям шок, най-любимият ми човек на този свят, който никога ми е казал лоша дума и е искал само едно от нас, да уважаваме хората. Аз преодолях шока и си казах, щом той е силен и ние ще сме с него. Неговото заболяване обърка целия му план за бъдещето. Но сега има нова мисия и то е да се оправи максимално. Мисля, че сега, след като голяма част научиха за неговата битка, му олекна и хората няма да се чудят защо е напуснал „Берое“, защо не присъства в публичното пространство и т.н.“ – написа във Фейсбук дъщерята на Петър Хубчев – Кристина.

„Тук и сега е моментът да благодарим на всички приятели, които се свързаха с нас, да благодарим за подкрепата. Огромна благодарност към Стилиян Петров и неговата Фондация The Stiliyan Petrov Foundation, към всички български и световни футболни звезди, участвали в Мача на надеждата, към всички футболни клубове в България и хора, които са с него в този момент“ – завършва Кристина.

59-годишният Петър Хубчев бе част от „златното“ поколение в българския футбол. В периода 1984-1996 г. бе част от националния отбор. Изигра 7 мача на Световното първенство в САЩ през 1994 г.

„Днес е денят, в който искам всички до един да съберем цялата си надежда за нашия брат Петър Хубчев! Без него нямаше да има лудо американско лято, нямаше да сме четвърти в света. Петьо, ти беше професорът в нашата защита! Професорски се справи с Батистута, Клинсман и Фьолер! Професорски ще пребориш и болестта! Познавам те от толкова много години и знам какъв боец си! Всяка минута с теб в националния отбор като съотборници и треньори беше чест за мен! С теб съм, Петьо!“ – написа Христо Стоичков в деня на Мача на надеждата.

 

Повече за Мача на надеждата вижте тук.