Много хора стават сутрин от леглото уморени и изтощени, дори ако са спали 9-10 часа. Това пречи не само на работата, но и на всички други аспекти на живота. Ето защо е толкова важно да се борим с причинете за постоянната умора.

Неправилно хранене

Рафинираните въглехидрати са бърз източник на енергия. Намират се в храни, които са обработени и са загубили своите фибри и други хранителни вещества като зърнени закуски, бисквитки, тестени изделия или пица. Те причиняват скок в кръвната захар, но тя бързо спада, причинявайки умора. Затова е важно да избягвате такива храни и да се предпочитат тези, които са богати на фибри.

Липса на физическа активност

През 2008 г. е проведено проучване, което установява, че редовната физическа активност е необходима за повишаване на енергийните нива. Оказа се, че младите хора, които правят само 20 минутни упражнения с ниска интензивност, три пъти седмично, имат по-високи нива на енергия.

Нарушение на водния баланс в организма

Ако не попълните водата, която тялото губи в резултат на биохимични реакции, ще започне дехидратация. Това може да доведе до ниски нива на енергия и трудно концентриране. Според проучване мъжете, които пият вода, докато са на бягаща пътека, се чувстват по-енергични от тези, които не го правят.

Липсата на витамини също може да допринесе за това - вижте повече в dete.bg.