Обичате ли зеления цвят? Ако е така, тази салата с плодове и краставици ще ви стане любима. Тя е полезна, защото калият в меда и останалите свежи продукти измества негативните ефекти на солта върху кръвното.
В оригинал тази салата съдържа и пъпеш. Тъй като този плод обаче е най-вкусен през лятото, в пролетните месеци може да го замените с авокадо или банан.
Преборете пролетната умора с тази салата от плодове и зеленчуци.
Съставки
- 1-2 бр. Краставица
- 4 бр. Киви
- 2 ч.ч. Грозде
- 1 с.л. Мента
- 1/4 ч.ч. Пчелен мед
- 1/4 ч.ч. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Разбъркайте в съд лимоновия сок, меда и ментата. Сложете всички нарязани продукти в голяма купа и залейте с приготвения дресинг.
- 2. Можете да добавите още зелени плодове като ябълки и круши.
- 3. Поставете в хладилника за няколко минутки преди сервиране.