Британски учени направиха изненадващо откритие - още докато е в утробата, бебето усеща какво ядете майка му и реагира различно.
Експериментът е направен със 100 бременни жени. На 35 жени са дадени капсули с екстракт от морков, на 34 са дадени капсули с екстракт от кейл, а останалите не са получили нищо.
Резултатът от този експеримент е бил изумителен, а и изключително сладък.
На ехографските изображения, направени 20 минути след приемането на капсулите, се вижда, че бебетата, чиито майки са получили моркова, се усмихват, докато тези, които са опитали кейл, се мръщят.
„Ние сме първите, които показват с помощта на ехограф, че бебетата реагират на храната, която майките консумират“, похвали се Надя Райсланд от университета в Дърам. „Вярваме, че това ще ни помогне да разберем как вкусовете влияят на хранителните навици на децата.“
Още по темата: