Британската актриса Джули Уолтърс, която през 2017 г. беше удостоена с титлата „дейм“ (съответствието на "сър" за жени) от кралица Елизабет II, съобщи, че преди 18 месеца са ѝ открили рак на червата, но зарадва феновете си с новината, че вече всичко е наред.

Актрисата има много роли, но е известна сред най-много хора благодарение на филмите за Хари Потър, в които играе майката на най-добрия приятел на момчето магьосник. Тя е един от малкото персонажи, които се появяват във всички 8 филма от поредицата.

Снимка: Getty Images

Джули Уолтърс участва и във филма „Mamma Mia!“ и продължението „Mamma Mia! Отново заедно“. Тя обаче пропусна премиерата на втория филм преди година и половина и като причина посочи херния. Сега научаваме истината – точно тогава актрисата е получила страшната диагноза и затова е пропуснала премиерата на филма.

Горе-долу по това време Джули Уолтърс е изпитала първите симптоми като гадене и стомашни болки. След като отишла на лекар, мислейки че има някаква стомашна инфекция, разбрала, че има тумори в червата си.

Бях шокирана. Първата ми реакция беше шок. После обаче си наложих да се успокоя и си помислих, че може да се преборим с това.

Джули Уолтърс

Ракът на Джули бил от трета степен – само едно ниво под най-сериозната. Болестта била започнала да се разпространява. Когато съобщила новината на съпруга си, той се разплакал. „Никога няма да забравя лицето му“, спомня си Джули. „Сълзите започнаха да извират от очите му.

Джули Уолтърс се е подложила на тежка операция, при която 30 сантиметра от червата ѝ са били отстранени, за да се премахне туморът. Резултатът обаче е бил добър и последните изследвания на актрисата показват, че тя вече е напълно здрава.

Снимка: Getty Images

Следващият филм, в който ще можем да гледаме Джули Уолтърс е „Тайната градина“, който ще излезе по-късно тази година. Заради заболяването и операцията, част от предвидените по сценарий сцени с нея са премахнати.