1. В двата края на яйцето се пробиват малки дупки. Съдържанието се разбива с клечка, за да може белтъкът и жълтъкът да изтекат по-лесно. Изсипват се в купа, като леко се духа през едната дупка. Измива се отвътре и отвън и се оставя да изсъхне.
2. Боядисва се с няколко пласта жълта боичка и се оставя да изсъхне.
3. От тънък стиропор или фибран (от такива материали са например някои подложки за пилета, кюфтета и кебапчета от магазинната мрежа), се изрязват различни формички - от жълто - две крилца, оранжево - крачета, клюн, гребен опашчица, от черно - две малки кръгчета за очички.
4. Залепват се с горещ силикон (повечето лепилата обикновено съдържат ацетон и ако се използват, ще разядат изрязаните елементи).
5. С брокат и лепило е рисуват бузките на пиленцето.