Едва 0,02% от населението на земята успява да доживее до 100 години и Маргарит Колер официално е част от тази статистика. Миналото лято, няколко месеца преди да навърши 100 г., възрастната жена от Пенсилвания успя да гушне своето 100-тно правнуче.

Раждането му се оказа специално по 2 причини. То е номер 100 за дълголетницата и новороденото е кръстено на нея и покойния й съпруг Уилям – Колър Уилям.

"Просто си мисля за това каква късметлийка съм", заявява тогава Маргарет пред местните медии, докато държи в ръцете си най-новото попълнение в многолюдната фамилия.

Пеги, както обича да я наричат, се омъжва за Уилям Колер през 1942 г. Любовната им история довежда до раждането на 11 деца. През 2008 г., след 70 години брак съпругът ѝ умира. Но наследството им е все още живо - 56 внуци и 100 правнуци.

Снимка: Facebook

Маргарит успя да отбележи своя рожден ден номер 100 в присъствието на цялото си семейство. Междувременно към голямата фамилилия се е присъединил и 101-ят правнук на столетницата.

А един от внуците й я нарече „най-невероятната баба“, като сподели снимки от партито за рождения й ден.

"Исках да имам голямо семейство. Мисля, че е трудно да си единствено дете. Самотно е", казва Пеги, която никога не е имала братя и сестри.

Любопитен е фактът, че когато била в гимназията, Пеги имала намерение да стане монахиня, но бъдещият й съпруг я разубедил.

"Всъщност кандидатствах за монахиня, когато бях в гимназията, но той ме разубеди", казва тя през 2015 г. пред ABC WPVI-TV.

Семейството на Пеги приписва забележителната ѝ жизненост на дълбоката семейна връзка, която я поддържа млада и енергична. Грег Стоукс, един от нейните внуци, споделя, че тя е вдъхновение: "Да си на възрастта, на която е тя, и все още да си такъв всеки ден - това е невероятно".

Снимка: Facebook

 Вижте във видеото как един столетник е засипан с валентинки и защо: