Млада майка получава съкрушаващата новина, че има мозъчен тумор и повече няма да има деца, но това, което не знаела е, че животът й е подготвил още много изненади. И то приятни.

Шанел Марон е студентка и майка на 3-годишно дете, когато през 2020 г. потърсила лекарска помощ заради необичайни симптоми. По-късно тя е диагностицирана с мозъчен тумор, наречен пролактином. Пролактиномът е тумор на хипофизната жлеза, който води до свръхпроизводство на хормона пролактин.

 



„Един от страничните ефекти от него е безплодието“, казва Шанел пред PEOPLE и обяснява, че е продължила да работи с тази диагноза и била благодарна, че все още може да се грижи за малкия си син.
През ноември 2023 г. Шанел се притеснява, когато започват редица проблеми със здравето й, като силно главоболие и непрестанно гадене.

 

Снимка: TikTok/Instagram



„Бременността дори не ми беше минала през ума, тъй като през тези години не бях имала менструация“, обяснява тя. „От любопитство си направих тест за бременност и той излезе положителен.“

Седмица по-късно Шанел отива на ултразвуково изследване. „Веднага разбрах, че нещо се случва, когато чух лекарят да казва: „О, Боже мой!“. Обърнах се към екрана и видях, че са отбелязала три бебета“.

 



„Започнах да плача. Тъй като не вярвах, че съм бременна, бях отишла сама на прегледа и когато излязох, не знаех на кого да кажа първо. Обадих се на сестра ми, после на майка ми и двете се разплакаха от щастие.“

 



Шанел обяснява, че макар в семейството ѝ да има близнаци, никой досега не е имал тризнаци.
Оказва се, че бременността на младата майка не протича гладко. След кървене в 13 гестационна седмица, тя трябвало да остане на легло до края, за да може да задържи бебетата.

 

 



„Бях в постоянна болка“, спомня си тя. „При всяка среща с лекар вече имах леки контракции. Чувствах се като в капан. Страхувах се да изляза и да рискувам да загубя бебетата.“

 

 



Първоначалният план бил тя да задържи бебетата до 32 седмица, но на 10 май 2024 г., когато Шанел е в 26 гестационна седмица, се наложило спешно секцио. Майката посреща на бял свят три момчета - Айдън, Аксел и Арян - всяко с тегло около 900 г.

 

Снимка: TikTok/Instagram



Престоят в интензивното отделение беше много труден момент за мен“, спомня си тя. „Те прекараха почти три месеца там. Ходех всеки ден да ги посещавам и успях да видя как пораснаха от 900 грама до над 2 килограма“.

Шанел започва да споделя историята си в TikTok, където става популярна, надявайки се да покаже на други жени как се справя в ежедневието една 22-годишна майка на 4 деца.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK