Тази събота, 28 август в най-големия софийски парк - Борисовата градина, ще бъдат представени животни, вкл. змии и паяци, които са участвали в различни филми и реклами, снимани в България. Детският спектакъл на тема „Животни актьори” със зоолога доц. Стоян Лазаров ще запознае децата с начина на живот на малките твари. 

Участие ще вземе и Пламена с нейното куче Джаки, които познаваме от предаването "България търси талант". Те ще покажат на децата множество трикове и уникална дресировка.

Анани Любенов от Българския соколарски съюз пък ще покаже на децата най- бързото животно на земята – сокола скитник, и ще разкрие много любопитни факти за птицата.

Ще има конкурс за детска рисунка на тема "Любима птица, любимо насекомо или животно". 

Програмата в парка е част от образователната инициатива "Опознай, за да обикнеш", която е насочена към деца между 6 и 10 години. Тя има за цел да запознае по един вълнуващ начин най-малките с историята, забележителностите и комплекса от растителни и животински видове на най-големия парк в София и да събуди у тях любовта към природата и нейното опазване.

Активностите са всяка събота, до 4 септември включително, от 11:00 до 14:00 часа. На 4 септември лекцията ще е на тема „Спорт и здраве”, с посещение на Националния стадион „Васил Левски” и различни спортни съоръжения на територията на Борисова градина. Входът е свободен.