Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер са решили да продължат житейските си пътища поотделно. 49-годишната Баумгартнер е подала молба за развод.

„С голяма тъга съобщаваме, че са се появили обстоятелства, които са извън неговия контрол, в резултат на които господин Костнър трябва да вземе участие в дело за прекратяване на брака.“ Това се казва в официалното изявление на представител на 68-годишния актьор пред сп. People.

Снимка: Getty Images“Молим да бъде уважено неговото лично пространство, това на Кристин и децата им, докато преминават през този труден период", добавя представителят.


През ноември миналата година нищо не предвещаваше подобен развой на нещата, защото звездата от „Бодигард“ сподели мили думи за съпругата си:

"Жена ми прави неща, които просто… работят. Къщата е по-красива, благодарение на нея. Всичко е по-уютно, благодарение на нея. Това са тези малки неща, които тя прави, и мисля, че това е силата на любовта.“

Кевин и Кристин, която е дизайнер на чанти и бивш модел, сключват брак през септември 2004 г. и имат три деца заедно - синовете Кейдън, на 15 г., и Хейс, на 14 г., и дъщерята Грейс, която е на 12 г. 68-годишният Костнър има и четири по-големи деца от предишни връзки - дъщерите Ани и Лили и синовете Джо и Лиъм.

Двамата се женят в Аспен, Колорадо през 2004 г.
Снимка: Getty Images

В предишни интервюта Костнър е споделял още, че съпругата му е била искрена с него още на първата им среща, заявявайки, че иска да създаде семейство: "Ако искаш да бъдеш с мен, трябва да знаеш, че децата са в края на пътя ми с теб, ако това ще се случи."


И по време на пандемията, която се оказа тежко изпитание за много семейни връзки, актьорът твърдеше, че с брака им всичко е наред:

Кевин и Кристин с трите им деца през 2019 г.
Снимка: Getty Images


"Партньорството ни наистина се фокусира върху това какво правим един за друг и как се справяме със семейството си."

Това е втори брак за Костнър след 16-годишния му със Синди Силва, който завършва с развод през 1994 г.