Споделяте ли играчките на детето си, когато сте на детска площадка? Съществуват 2 типа родители и 2 теории по темата – едните не желаят да раздават на непознати вещите си, а другите смятат, че каквото е донесено на обществено място, трябва да се дава и на останалите.

Киара Бианко е майка от Флорида и е твърда привърженичка на втората теория. Защитава я яростно с доводи във видео в TikTok, където успява да предизвика остра реакция от страна на други родители, които не споделят нейните виждания.

Снимка: iStock"Не носете играчки в парка, освен ако децата ви и вие не сте готови и не желаете да ги споделите", моли 22-годишната Бланко в клипа, който продължава да събира гледания и коментари в социалната мрежа."Не мисля, че е честно да носите играчки на място, където ще има куп деца, а вие да не сте готови да споделите играчките с другите деца."

Снимка: TikTok


"Може би съм единственият човек с такова мнение, но съм го виждала твърде много пъти, когато съм ходила в парка", казва тя. "Поради тази причина не взимаме играчки в парка."

Другите родители обаче не са съгласни с нея, като ѝ предложиха да си носи играчки от вкъщи и да не очаква непознати да споделят техните."Защо хората да имат право на чуждите вещи?", гласи един от коментарите.

"Не носете чантата си, освен ако не сте готови да споделите какво има в нея!", шегува се друг потребител.
А трети допълва: "Научете децата, че животът не е справедлив".

Много от родителите, които са противници на споделянето на играчки, казват, че след подобна игра, вещите на детето им били в лошо състояние
.
"Миналото лято позволих на други деца да си играят с водните играчки, които донесох, и те се оказаха счупени, а на другите родители не им пукаше", пише друга майка. "Вече не споделям с деца, които не познавам."

След големия отзвук от първото си видео Киара Бланко решава да запише нов клип, в който обяснява, че нейният двегодишен син е твърде малък, за да разбере границите, когато става въпрос за споделяне.

Снимка: iStock"Двегодишният ми син знае какво означава "не", но в същото време, ако е на обществено място и види куп малки деца да си играят с играчки - дори и да си донесе своя - ще иска да я вземе".

Пред Today 22-годишната американка казва още, че говори по темата със сина си и му обяснява, че трябва да сподели играчките си, ако иска да ги вземе със себе си в парка. Ако той поиска да играе с играчките на други деца и му бъде отказано, тя ще се опита да го разсее с друго занимание на детската площадка, добави тя.