Актрисата Миа Фароу написа дълъг пост в Туитър относно смъртта на децата й Там, Ларк и Тадеус, за да опровергае грозните слухове, които наскоро се появиха в интернет.

„Майка съм на 14 деца и за мен семейството е всичко. Избрала съм си професия, която ме прави публична личност, но моите деца предпочитат да запазят личното си пространство“ – пише 76-годишната актриса.

Тя обяснява, че е много внимателна относно публикациите си в социалните мрежи и уважава личния свят на децата си, но този път слуховете, базирани на лъжи, са я принудили да говори за смъртта на трите си осиновени деца.

„Дъщеря ми Там си отиде на 17 след предозиране с лекарства, които й бяха изписали за ужасяващата мигрена. Освен това тя имаше и сърдечно заболяване“ – споделя актрисата, която от 1980 до 1992 г. имаше връзка с режисьора Уди Алън и е участвала в много негови филми, сред които „Хана и нейните сестри“ и „Пурпурната роза на Кайро“.

Миа Фароу със Суун Превин (9), Миша (2), Ларк (7) и Съмър (5) в Сентръл парк, Ню Йорк, 1980 г.
Снимка: Getty Images

„Ларк ни напусна през 2008 г. Тя беше изключителна жена, прекрасна дъщеря и грижовна майка за своите деца. Почина на 35 вследствие на СПИН, с който се бе заразила от предишен свой партньор. Въпреки болестта тя водеше пълноценен живот. Почина в болницата точно на Коледа, в ръцете на своя приятел“ – изповядва се Миа Фароу, която в миналото има два брака – с Франк Синатра (1966-1968) и с диригента Андре Превин (1970-1979).

Актрисата споделя също, че синът й Тадеус слага край на живота си, едва 29-годишен, след внезапния край на романтична връзка.

Миа Фароу и Андре Превин с техните близнаци Матю и Саша, 1972 г.
Снимка: Getty Images

Спекулациите за смъртта на Там, Ларк и Тадеус се активизираха, след като те не бяха споменати в документалния филм на HBO Allen v. Farrow („Алън срещу Фароу“).

Критиците на Фароу използваха за целта стара публикация в блога на друг син на актрисата, в който той отправя обвинения към нея и други членове на семейството.

„Това са неописуеми трагедии. Всякакви спекулации относно тях са проява на неуважение към трите ми деца“ – пише Фароу, която има вече и 16 внучета.

„Въпреки цялата скръб животът в нашето семейство е изпълнен с любов и радост. Всеки има своята битка, своята вътрешна мъка, но аз изпращам до всички моите най-добри пожелания и любовта си“ – завършва Миа Фароу своя емоционален пост в Туитър.