В момента Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс се наслаждават на лятото в Майорка. Звездното семейство притежава на испанския остров луксозна вила с 10 спални, която има директен достъп до плажа.

Вероятно най-любопитният факт за имението обаче е, че Майкъл Дъглас го е делил цели 20 години с бившата си съпруга Даяндра Лукър. Те се развеждат през 2000 г. след 22-годишен брак, като имат споразумение всеки да ползва ваканционния имот по шест месеца в годината. През 2014 г. двамата правят опит да го продадат, но не получават достатъчно добро предложение. Едва през миналата година Майкъл Дъглас изкупува дела на бившата си съпруга и вече може да почива в Майорка по всяко време на годината.

Наскоро звездата от „Уолстрийт“ даде интервю за местния вестник Ultima Hora, в което призна:
„Беше доста неудобно да делим имота с бившата ми съпруга Даяндра. По шест месеца за всеки не е добър вариант за никого. Сега Катрин се чувства много по-комфортно тук“.

Майкъл и Даяндра, дъщеря на австрийски дипломат, сключват брак през март 1977 г. Техният 42-годишен син Камерън е актьор, като в миналото бе затънал в блатото на наркотиците и дори прекара седем години зад решетките.

Майкъл Дъглас и Даяндра Лукър на сватбения си ден, 20 март 1977 г.
Снимка: Getty Images

76-годишният Майкъл Дъглас има две деца от Катрин Зита-Джоунс – 21-годишният Дилън и 18-годишната Карис.

В интервюто за Ultima Hora носителят на две награди "Оскар" („Уолстрийт“ и „Полет над кукувиче гнездо“) споделя и как минават дните му в Майорка.

„Поне два часа на ден чета новини. След това спортуваме. Понякога приятели идват за обяд, след което се отдаваме на сиестата. Когато се събудим, хората в Лос Анджелис тъкмо започват деня си, така че мога да работя с тях“.

През ноември Майкъл и Катрин отпразнуваха 20 години брачен живот. Любопитен е фактът, че двамата са родени на една и съща дата (25 септември) с цели 25 години разлика.

За запознанството си с втората съпруга Майкъл Дъглас разказва:
„Гледах „Маската на Зоро“ с Антонио Бандерас и бях много впечатлен от нея. Месец по-късно бях на един кинофестивал и се оказа, че Катрин също ще бъде там за една вечер. Помолих моите асистенти да ми организират среща. Вечеряхме с Катрин. Бях направо зашеметен от нея и на раздяла направих голямата глупост да изтърся „Искаш ли да бъда баща на децата ти?“ Останалото е история…“

 

Бихте ли делили вила с бившата на съпруга си?