Дали ако си дете на актьорите Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас актьорската игра ти е в кръвта? Така смята актрисата от „Маската на Зоро“, която е убедена, че актьорската кариера е възможно бъдеще децата им.

Катрин и Майкъл са родители на две деца – Дилън на 20 години и Карис на 17, като и двамата вече са решили, че искат да бъдат актьори като известните си родители.

Снимка: Getty Images

„Пътешествието, което имах аз като актриса, беше невероятно и мога само да ги насърча да правят това, което обичат“, каза Катрин Зита-Джоунс в онлайн интервю за предаването „Today“. „Те са много интелигентни, учат история и политика. Наследили са ума от мен.“

Съпругът на Катрин Майкъл Дъглас е изразил съмнение дали е редно да насърчават децата си да преследват славата. Дъглас и Зита-Джоунс са сред големите имена в Холивуд и всеки от тях е получавал награда „Оскар“, но те също така познават ограниченията, отговорностите и неудобствата, които славата носи със себе си.

Снимка: Getty Images

„Децата ни знаят какво представлява славата – доброто, лошото и грозните страни“, каза Катрин. „Но тяхната страст е към актьорската игра като изкуство и не са пропускали актьорски лагер.“

Може би най-голямата пречка, която Катрин Зита-Джоунс вижда в актьорското бъдеще на децата си е, че ще трябва да се докажат не само като деца на двама известни актьори.

Снимка: Getty Images

„Човек би помислил, че когато се насочиш към същата индустрия като родителите си, това отваря много врати пред теб. В действителност обаче на тях ще им се наложи да се доказват много повече и винаги ще ги сравняват.“

Баща им Майкъл Дъглас със сигурност знае това, тъй като е син на холивудската легенда Кърк Дъглас, който почина миналата година на 103 години. Въпреки че славата на Кърк определено е помогнала на кариерата на Майкъл в началото, в крайна сметка той успя да стане толкова популярен и успешен, колкото беше баща му – Майкъл спечели две награди „Оскар“, докато баща му имаше три номинации и един почетен „Оксар“.

Снимка: Getty Images

„Той имаше възможност да сподели с тях какво е, защото аз не знаех“, каза още Катрин. „Майкъл знае какво е чувството, защото много трябва да се доказваш, когато баща ти е Спартак.“

Дилън и Карис все още не са взели решението окончателно, но майка им лесно може да види актьорска кариера в бъдещето им: „Какъвто и път да поемат, аз съм развълнувана за тях“, сподели тя.