Алиша Дохърти е майка на 12 деца. Сами можете да си представите какво изпитание за силата на духа са всички ежедневни задължения по обслужване на домакинството. Всичко – от храната до прането се умножава по 14, колкото са и членовете на семейството.

4 от децата са нейни биологични, а останалите 8 са осиновени. Те са на възраст от 4 до 17 години.

Многодетната американка има почти 1 милион последователи в Инстаграм и постоянно споделя ежедневието си с тях. Наскоро 42-годишната майка показва на забързан каданс как една проста домакинска задача й отнема цели 4 часа – сортиране на прането на всички 14 членове на семейството.

Подобни видеа винаги предизвикват реакции и това не бе изключение:

„Никога повече няма да се оплаквам с прането на семейството ни, което се състои от 4 души.“

„Минаха 3 дни, откакто прането на двама души отлежава в сушилнята. Как го правиш?“

„Мислех си, че моят едничък кош с пране е много.“

Това написаха някои от последователите на многодетната майки към клипа, в който тя сортира пране – за подкрепа, а и за вдъхновение, които не са никак излишни, когато имаш 12 деца.

Последната идея на Алиша за изхранване на многочленното й семейство пък беше наречена „гениална“ заради „иновативния“ подход на майката. Тя приготвя начос за вечеря и за да избегне часовете миене на чинии след това, сервира храната в детски басейн, който има формата на голяма купа. Алиша започва със изсипването на 10 пакета тортила чипс, след което добавя мляно говеждо месо, топено сирене, маруля, маслини, домати, настърган кашкавал и сос. Видеоклипът е гледан повече от два милиона пъти в TikTok и получава стотици хиляди харесвания.

Храната за една седмица на семейството струва малко над 2000 лева. Майката споделя и други дейности, които излизат скъпо за семейството – като почивките, да си купят сладолед от улицата или да отидат на бейзболен мач.

Алиша Дохърти решава да си направи профил в TikTok по време на пандемията, за да се забавлява. До момента тя е събрала над 5,8 милиона последователи в платформата.

„Смятам, че нашата история може да вдъхнови останалите хора. Не трябва да си перфектен, както и семейството ти да изглежда перфектно. Можете да бъдете невероятни и без това“, споделя още многодетната майка.

Вижте интересно видео за това семейство с четири деца: