Истанбул е най-големият град в Турция, представляващ икономическото, културното и историческото сърце на страната. С население от над 15 милиона, Истанбул е сред най-големите градове в страната и света по население. 

През 2010 г. Истанбул е обявен за Европейска столица на културата и става десетата най-популярна дестинация в света със седем милиона чуждестранни гости.

 

Голяма част от историческия център е обект на световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Като космополитен град, Истанбул е седалище на много турски фирми и медийни компании. Надявайки се да се възползва от бързата си експанзия, градът кандидатства за домакин на Летните олимпийски игри през 2020 г.

Истанбул е една приказка от 1001 нощ. Задължително трябва да го посетите. Красотата и екзотиката му ще ви отведат в един друг свят, свят на мистерия, загадка. Истанбул ще си пристрасти. Ако отидете някога там, ще искате да се връщата отново и отново.

 

Истанбул е като арабска приказка с вълшебното килимче и вълшебната лампа на Аладин. Романтичната гледка вечер е доказателство за силното въздействие на града.

Вижте галерията ни с красотите на величествения Истанбул.